Град Панчево|grad@pancevo.rs

Пројекат “Уз малу помоћ пријатеља”

//Пројекат “Уз малу помоћ пријатеља”
Пројекат “Уз малу помоћ пријатеља” 2018-01-28T21:21:53+00:00

uz-malu-pomoc-prijatelja

Град Панчево склопио je Уговор о гранту за имплементацију пројекта „УЗ МАЛУ ПОМОЋ ПРИЈАТЕЉА – ПРЕВЕНЦИЈА РАНОГ НАПУШТАЊА ШКОЛЕ У ПАНЧЕВУ“. Пројекат је одобрен из средстава ИПА 2013, из Програма „Развој ефективних услуга у заједници у области образовања и социјалне заштите на локалном нивоу“. Орган уговарања је Влада Републике Србије – Министарство финансија. Партнер Града Панчева на овом пројекту је Дом за децу без родитељског старања „Споменак“.

Циљ пројекта је интерсекторска подршка школама, породицама и деци из 10 основних школа са територије града Панчева и из Дома „Споменак“, у којима су ученици из различитих разлога у ризику од напуштања основног образовања. У наредних 14 месеци пројекат ће обезбедити различите врсте материјалне, методолошке и педагошке помоћи деци, њиховим породицама и школама у циљу постизања бољих резултата деце у учењу. Школе ће добити помоћ у опреми, која укључује ИТ опрему, дидактичке материјале и школски намештај, а стручне службе у школама ће учествовати у креирању и усвајању инструмента за  праћење деце у ризику.

Деца и родитељи из 10 школа имаће прилику да са 32 педагошка асистента одрже 5760 додатних часова из различитих предмета, према потребама деце, да добију 30 индивидуалних саветовања и да учествују у 30 заједничких активности ради боље инклузије у друштво (заједничке изложбе, приредбе, еколошке акције,  учешће у обележавању важних датума, одласци у биоскоп, позориште, на спортске догађаје и сл.) Мапиране породице добиће и материјалну помоћ у виду хигијенских пакета и пакета спортске опреме (патике за децу).

Ђаци који нису у ризику и појединци волонтери формираће вршњаке тимове и волонтерске тимове подршке у овим активностима. У том смислу позивамо све волонтере и донаторе који су спремни да помогну, да се пријаве Одељењу за подршку пројектима (013/353-361). Град Панчево биће и један од првих градова у РС који ће у току пројекта разрадити и усвојити систем праћења ове деце и припремити Акциони план за унапређење образовања.

Укупна вредност уговора износи 197.565,20 ЕУР, а вредност гранта је 177.611,11 ЕУР. Разлику од 19.954,09Е обезбеђује Град Панчево као обавезно суфинансирање.

Контакт особе:

Вести

2602, 2018

Испорука намештаја и дидактичког материјала школама у оквиру пројекта „Уз малу помоћ пријатеља – превенција раног напуштања школе у Панчеву“

Испорука намештаја и дидактичког материјала школама у оквиру пројекта „Уз малу помоћ пријатеља- превенција раног напуштања школе у Панчеву“ [...]

1402, 2018

Изложба радова у оквиру пројекта „Уз малу помоћ пријатеља-превенција раног напуштања школе у Панчеву“

Изложба радова у оквиру пројекта „Уз малу помоћ пријатеља-превенција раног напуштања школе у Панчеву“ [...]

1707, 2017

Позив за учешће у пројекту “Уз малу помоћ пријатеља – превенција раног напуштања школе у Панчеву”

За потребе реализације пројекта „Уз малу помоћ пријатеља – Превенција раног напуштања школе у Панчеву“,  градоначелник Града Панчева објављује ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У [...]

Величина слова
Контраст