Поштовани,

Пред Вама је публикација „Профил града“ у којој Вам представљамо град Панчево – град чији су повољан геостратешки положај, инфраструктура, привредна традиција и актуелна привредна активност гарант Вашег успешног пословања, а богата културна понуда, мрежа образовних институција и могућности за спорт и рекреацију чине га пријатним местом за живот свих чланова породице.

Панчево се налази на југу Војводине и представља административни, културни и привредни центар Јужног Баната. Од Београда, главног града Републике Србије, удаљен је само 18 км, што му пружа приступ тржишту од скоро два милиона људи, а изванредан положај потврђују излаз на три реке, Коридор 7 (Дунавска трансферзала), непосредна близина Коридора 10 и међународног аеродрома “Никола Тесла”.

Током своје дуге и богате историје, Панчево је одувек представљало важан трговински, занатски и индустријски центар, а данас има разноврсну привредну структуру чији су носиоци пољопривреда и индустрија. Локална самоуправа гради партнерске односе са свима који намеравају, или већ послују у Панчеву и то чини подстицајним мерама и сагледавањем потреба и проблема у дијалогу са представницима пословне заједнице. Приоритет у раду јавних служби је наставак модернизације администрације, олакшавање процедура и постизање веће ефикасности у раду.

На страницама које су пред Вама, пронаћи ћете важне информације о томе због чега град Панчево представља логичан избор за наставак или развој Вашег пословања. Такође, ту се налазе и сви контакти Градске управе града Панчева који Вам у томе могу помоћи. Искористите их, позовите нас да помогнемо у остваривању Ваших пословних циљева на добробит грађана Панчева.

Добро дошли у Панчево, град могућности!

Профил града насловна