Град Панчево|grad@pancevo.rs

Дом слепих «Збрињавање» - Приступачна управа

Дом слепих «Збрињавање» - Приступачна управа2018-07-27T08:56:21+02:00

Листа установа социјалне заштите:

Дом слепих «Збрињавање»

Адреса Баваништански пут бб Панчево Телефон: 013/2310-780 Телефон: 013/2320-996 Интернет презентација: http://domzbrinjavanje.co.rs/
Photo of Дом слепих «Збрињавање»

Информације о установи

Дом за лица са оштећеним видом „Збрињавање“ је установа социјалне заштите. Намењена је лицима са оштећеним видом и једина је таква установа у Србији.

Установа има организован домски смештај, исхрану и превентивну здравствену заштиту и негу. Стручни социјални рад у Дому организован је кроз индивидуални и групни рад са корисницима Дома, залагањем социјалног радника, тифлопедагога радног терапеута.

У Дому се организују приредбе, радионице, концерти, и посете. Корисници организовано посећују културне манифестације: музејске изложбе које су намењене слабовидим особама, позоришне представе, концерте… Организују се посете другим домовима, излети, обиласци других градова и разних знаменитости.

Крсна слава и заштитник Дома слепих је Св. Лука, апостол који је живео у И веку наше ере. Бавио се медицином, филозофијом и црквеним сликарством. Лечио је и збрињавао слепе.

Дом се највећим делом финансира из буџета Министарства за социјална питања Републике Србије, а мањим делом од ближих сродника, донацијом добротвора и невладиних организација.

Листа удружења:

 

 

Go to Top