Gradonačelnik Saša Pavlov i gradski menadžer Aleksandar Farkaš pozvali Pančevce da bodre srpske predstavnike na 24. Svetskom školskom prvenstvu u odbojci koje će od 25. juna do 3. jula 2016. godine biti održano u Beogradu i u Pančevu – u Hali sportova Strelište.

Na školskom Svetskom prvenstvu, Srbiju će predstavljati Srednja škola “Veliko Gradište” u muškoj konkurenciji, i beogradska Sportska gimnazija u ženskoj.

U Hali sportova na Strelištu u Pančevu odigraće se 6 utakmica u grupnoj fazi, a zatim još 8 mečeva u daljoj fazi takmičenja. Mečeve u Pančevu igraće timovi iz Irana, Nemačke, Danske i Jermenije.

Tim povodom, gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, kao jedan od članova organizacionog komiteta, napomenuo je da je ponosan što će Pančevo biti domaćin Svetskog školskog prvenstva u odbojci, i pozvao sve ljubitelje sporta da dođu i gledaju utakmice, posebno jer će ulaz u Halu sportova biti besplatan. Gradonačelnik je takođe pozvao sve sugrađane da pokažu gostoprimstvo svim ekipama i time potvrde da je Grad Pančevo – grad sporta.

Gradski menadžer Aleksandar Farkaš u ime resora za sport i u ime Sportskog saveza Pančeva pozvao je sve zainteresovane da se odazovu i pomognu u organizaciji i volontiranju, uz slogan svetskog prvenstva Zvoni-odbojka zove!

Očekuje se da će tokom prvenstva biti angažovano oko 200 volontera. Svaka ekipa, koja učestvuje na prvenstvu, imaće svog volontera.

Resor za sport i Grad Pančevo pozivaju sve Pančevce, koji su zainteresovani da volontiraju i da pomognu organizaciji ovog velikog i lepog događaja,

da se jave na broj tehničkog partnera u organizaciji OK „Odbojka 013“ (063 811 89 97), putem Fejsbuk stranice Odbojka 013, ili na mejl adresu: odbojka013@yahoo.com.

Više informacija svi zainteresovani mogu naći na sajtu:
http://wscserbia.com/
Koristan link: https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=2EqMD0jYRX0

 

Raspored utakmica koje se igraju u Pančevu:

raspored utakmica

 

Više o Svetskom školskom prvenstvu u odbojci:

Učenice Sportske gimnazije takmičiće se u Grupi G zajedno sa Grčkom, Poljskom i Kiprom, dok će se momci iz Srednje škole “Veliko Gradište” takmičiti u grupi F, gde se još nalaze Grčka, Čile i Slovačka.

Na ovom prvenstvu, pravo učešća imaju dečaci i devojčice rođeni između 1996. i 1998. Godine. Beograd će uz pomoć grada Pančeva ugostiti 768 učesnika iz 35 država, ukupno 64 ekipe, 32 ženske i 32 muške.

SSPO