Градоначелник Саша Павлов и градски менаџер Александар Фаркаш позвали Панчевце да бодре српске представнике на 24. Светском школском првенству у одбојци које ће од 25. јуна до 3. јула 2016. године бити одржано у Београду и у Панчеву – у Хали спортова Стрелиште.

На школском Светском првенству, Србију ће представљати Средња школа “Велико Градиште” у мушкој конкуренцији, и београдска Спортска гимназија у женској.

У Хали спортова на Стрелишту у Панчеву одиграће се 6 утакмица у групној фази, а затим још 8 мечева у даљој фази такмичења. Мечеве у Панчеву играће тимови из Ирана, Немачке, Данске и Јерменије.

Тим поводом, градоначелник Панчева Саша Павлов, као један од чланова организационог комитета, напоменуо је да је поносан што ће Панчево бити домаћин Светског школског првенства у одбојци, и позвао све љубитеље спорта да дођу и гледају утакмице, посебно јер ће улаз у Халу спортова бити бесплатан. Градоначелник је такође позвао све суграђане да покажу гостопримство свим екипама и тиме потврде да је Град Панчево – град спорта.

Градски менаџер Александар Фаркаш у име ресора за спорт и у име Спортског савеза Панчева позвао је све заинтересоване да се одазову и помогну у организацији и волонтирању, уз слоган светског првенства Звони-одбојка зове!

Очекује се да ће током првенства бити ангажовано око 200 волонтера. Свака екипа, која учествује на првенству, имаће свог волонтера.

Ресор за спорт и Град Панчево позивају све Панчевце, који су заинтересовани да волонтирају и да помогну организацији овог великог и лепог догађаја,

да се јаве на број техничког партнера у организацији ОК „Одбојка 013“ (063 811 89 97), путем Фејсбук странице Одбојка 013, или на мејл адресу: odbojka013@yahoo.com.

Више информација сви заинтересовани могу наћи на сајту:
http://wscserbia.com/
Користан линк: https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=2EqMD0jYRX0

 

Распоред утакмица које се играју у Панчеву:

raspored utakmica

 

Више о Светском школском првенству у одбојци:

Ученице Спортске гимназије такмичиће се у Групи Г заједно са Грчком, Пољском и Кипром, док ће се момци из Средње школе “Велико Градиште” такмичити у групи Ф, где се још налазе Грчка, Чиле и Словачка.

На овом првенству, право учешћа имају дечаци и девојчице рођени између 1996. и 1998. Године. Београд ће уз помоћ града Панчева угостити 768 учесника из 35 држава, укупно 64 екипе, 32 женске и 32 мушке.

SSPO