Program „Zajednici zajedno“ kompanije NIS pokrenut je 2009. godine u duhu korporativne društvene odgovornosti kompanije sa ciljevima razvoja jakih i stabilnih partnerskih odnosa sa institucijama i građanima u lokalnim zajednicama, unapređenja kvaliteta života stanovništva kroz prepoznavanje lokalnih potreba i doprinos razvoju lokalnih zajednica uz izgradnju odnosa međusobnog poverenja i lojalnosti.

Za 10 godina u okviru programa „Zajednici zajedno“ realizovano je više od 900 projekta u iznosu od preko milijardu dinara, a oblasti podrške obuhvatale su sport, kulturu, zaštitu životne sredine, nauka/obrazovanje, javno zdravlje i socijalnu zaštitu.

Kompanija NIS, u cilju unapređenja kvaliteta života u gradovima/opštinama u kojima posluje, a u duhu korporativne društvene odgovornosti, od 2009. godine sprovodi program saradnje sa lokalnim zajednicama – „Zajednici zajedno“.

Saradnja se nastavlja i u 2020. godini u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i naravno lokalnim samoupravama.

Tim povodom je danas, 25. februara 2020. godine potpisan sporazum sa gradonačelnicima i predsednicima oppština u Palati Srbije u Beogradu. Sporazum je potpisao Kiril Tjurdenjev, generalni direktor kompanije NIS, a za grad Pančevo gradonačelnik Saša Pavlov.

Gradonačelnik Pavlov izjavio je ovim povodom:

-Želim ovom prilikom da istaknem odličnu saradnju sa kompanijom NIS – Gazprom njeft, sa kojom kroz program „Zajednici zajedno“ sarađujemo svake godine, i da im se zahvalim na izuzetno odgovornom odnosu prema lokalnoj zajednici i na visokom stepenu društveno odgovornog poslovanja, jer zaista, kroz svoje programe podrške doprinose razvoju na kulturnom, privrednom, turističkom, obrazovnom i drugim poljima čemu smo svedoci sad već više od 10 godina. Zahvaljujući ovom programu, obezbeđen je kontinuitet i omogućeno održavanje izuzetno značajnih manifestacija za Grad Pančevo – poput Bijenala umetnosti, Džez festivala, kao i projekata u oblasti zdravstva, obrazovanja i ekologije, održivog razvoja i inovacija. U Pančevu je u okviru ovog programa do sada realizovano 134 projekta od izuzetnog značaja za grad. Ove godine imamo priliku za nove dobre projekte i to inovativne jer su programski određeni za unapređenje bezbednosno-informacionih sistema i digitalizaciju nastavnog procesa u obrazovnim ustanovama.

Kompanija će na teritoriji Grada Pančeva finansirati projekte usmerene na unapređenje bezbednosno-informacionih sistema i digitalizaciju nastavnog procesa u obrazovnim ustanovama. Projekti se prijavljuju u okviru Javnog konkursa za finansiranje. Ukupan iznos novčanih sredstava za finansiranje projekata iznosi 15.000.000 dinara. Selekciju i izbor projekata za finansiranje vrši Komisija sastavljena od predstavnika Kompanije, predstavnika lokalne zajednice na koju se projekat odnosi i predstavnika nadležnih Ministarstava Republike Srbije.

Prethodne godine, u Pančevu su iz ovog programa finnasirana dva projekta u oblasti zdravstva: nabavka sanitetskog vozila sa transportnim inkubatorom u cilju pravovremene podrške prevremeno rođenim, novorođenim bebama i odojčadi i rekonstrukcija i adaptacija prostorija na Odeljenju dečje i preventivne stomatologije.