Програм „Заједници заједно“ компаније НИС покренут је 2009. године у духу корпоративне друштвене одговорности компаније са циљевима развојa јаких и стабилних партнерских односа са институцијама и грађанима у локалним заједницама, унапређења квалитета живота становништва кроз препознавање локалних потреба и допринос развоју локалних заједница уз изградњу односа међусобног поверења и лојалности.

За 10 година у оквиру програма „Заједници заједно“ реализовано је више од 900 пројекта у износу од преко милијарду динара, а области подршке обухватале су спорт, културу, заштиту животне средине, наука/образовање, јавно здравље и социјалну заштиту.

Компанија НИС, у циљу унапређења квалитета живота у градовима/општинама у којима послује, а у духу корпоративне друштвене одговорности, од 2009. године спроводи програм сарадње са локалним заједницама – „Заједници заједно“.

Сарадња се наставља и у 2020. години у сарадњи са Министарством унутрашњих послова, Министарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и наравно локалним самоуправама.

Тим поводом је данас, 25. фебруара 2020. године потписан споразум са градоначелницима и председницима оппштина у Палати Србије у Београду. Споразум је потписао Кирил Тјурдењев, генерални директор компаније НИС, а за град Панчево градоначелник Саша Павлов.

Градоначелник Павлов изјавио је овим поводом:

-Желим овом приликом да истакнем одличну сарадњу са компанијом НИС – Газпром њефт, са којом кроз програм „Заједници заједно“ сарађујемо сваке године, и да им се захвалим на изузетно одговорном односу према локалној заједници и на високом степену друштвено одговорног пословања, јер заиста, кроз своје програме подршке доприносе развоју на културном, привредном, туристичком, образовном и другим пољима чему смо сведоци сад већ више од 10 година. Захваљујући овом програму, обезбеђен је континуитет и омогућено одржавање изузетно значајних манифестација за Град Панчево – попут Бијенала уметности, Џез фестивала, као и пројеката у области здравства, образовања и екологије, одрживог развоја и иновација. У Панчеву је у оквиру овог програма до сада реализовано 134 пројекта од изузетног значаја за град. Ове године имамо прилику за нове добре пројекте и то иновативне јер су програмски одређени за унапређење безбедносно-информационих система и дигитализацију наставног процеса у образовним установама.

Компанија ће на територији Града Панчева финансирати пројекте усмерене на унапређење безбедносно-информационих система и дигитализацију наставног процеса у образовним установама. Пројекти се пријављују у оквиру Јавног конкурса за финансирање. Укупан износ новчаних средстава за финансирање пројеката износи 15.000.000 динара. Селекцију и избор пројеката за финансирање врши Комисија састављена од представника Компаније, представника локалне заједнице на коју се пројекат односи и представника надлежних Министарстава Републике Србије.

Претходне године, у Панчеву су из овог програма финнасирана два пројекта у области здравства: набавка санитетског возила са транспортним инкубатором у циљу правовремене подршке превремено рођеним, новорођеним бебама и одојчади и реконструкција и адаптација просторија на Одељењу дечје и превентивне стоматологије.