Светски дан борбе против трговине људима обележава се шести пут 30. јула ове године, након што је установљен новембра 2013. године у оквиру резолуције: „Побољшање координације напора против трговине људима“, усвојене на 68. заседању Генералне скупштине Уједињених нација, а у контексту подизања свести о ситуацији у којој се налазе жртве трговине људима и у циљу промоције њихових права.

Размере проблема трговине људима и његов утицај на живот и здравље људи довеле су до активног укључивања Црвеног крста Србије у настојање да се спречи и олакша људска патња, а само заједничком, свеобухватном и континуираном активношћу свих институција и друштвено одговорних организација може се стати на пут овом озбиљном проблему.

Црвени крст Панчево вредан је члан Тима за борбу против трговине људима града Панчева, које је образовало Градско веће града Панчева. Користи се разноврстан и интересантан дидактички материјал у раду са децом и младима, али и развијају нови начини како би се скренула пажња шире јавности на овај проблем. Фокус деловања ове године је скретање пажње на радну експлоатацију као једном од видова трговине људима. Такође, Црвени крст Панчево има и велики број волонтера који су обучени за рад са младима на тему трговине људима, а од почетка године је одржано 26 радионица и обухваћено 830 деце.

Црвени крст Панчево традиционално обележава Светски дан борбе против трговине људима 30. јула. Циљ акције обележавања је да што већи број људи буде упознат са проблемом трговине људима и са начинима превенције.

Ове године уз подршку BIG PANČEVO тржног центра организују се различите активности намењене свим узрастима.

Дођите на дружење и учење заједно од 18 до 20 часова, 30. јула на отвореном паркинг простору између H&M продавнице и CineStar биоскопа.

Трговина људима као облик модерног ропства је злоупотреба људских бића и повреда њихових основних људских права, ради стицања материјалне користи!

Не дозволи да те преваре и искористе, информиши себе и друге!