Svečanom otvaranju 31. po redu Slaninijade u Kačarevu, pored organizatora, prisustvovali su pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević i gradonačelnik grada Pančeva Saša Pavlov.

Gradsko veće proglasilo je ovogodišnju 31. Slanijadu za gradsku manifestaciju. Organizatori iz “Festivala slanine 1988 Slaninijada” najavili su da će manifestacija, jedinstvena po svom svom sadržaju, koja je počela danas trajati pet dana tokom kojih će biti kvalitetnog sadržaja kulturno-umetničkog programa kao i drugih tematskih dešavanja turističko-privrednog karaktera. Organizatori očekuju oko 100.000 posetilaca ovogodišnje Slaninijade, što manifestaciju čini značajnom za grad Pančevo, ali i samo Kačarevo.

Gradonačelnik grada Pančeva, Saša Pavlov, pozdravio je sve prisutne i zahvalio se organizatorima i učesnicima sledećim rečima:

– Ovo je prilika da izlagači pokažu svoje umeće i stvaralaštvo, a zainteresovanih izlagača je svake godine sve više, u toj meri da Slaninijada postaje poznata i izvan granica Srbije. Svi izlagači uložili su trud, rad, svoje umeće da bi se pred vama našli originalni i ukusni domaći proizvodi. U ovih pet dana, oni su tu da zajedno sa vama podele iskustva i recepte za najukusnije proizvoda od mesa koji reprezentuju tradicionalne gastronomske običaje i kuhinju stanovništva Južnog Banata – istakao je Pavlov.