Grad Pančevo je realizovao projekat „Uz malu pomoć prijatelja – Prevencija ranog napuštanja škole u Pančevu“ koji je imao podršku evropskih donatora. Završna konferencija projekta je održana u petak 27. jula 2018. godine i na njoj su predstavljeni rezultati i utisci učesnika.

Partner i saradnik grada Pančeva, na ovom projektu, bio je Dom za decu bez roditeljskog staranja „Spomenak“ i Dom zdravlja Pančevo. Cilj projekta bio je intersektorska podrška školama, porodicama i deci iz deset osnovnih škola sa teritorije grada u kojima su učenici iz različitih razloga bili u riziku od napuštanja obrazovanja već u osnovnoj školi.

Članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje, Tatjana Božić, istakla je da je zahvaljujući ovom projektu, deset osnovnih škola opremljeno didaktičkim materijalom, nameštajem i IT opremom. Sve prisutne na završnoj konferenciji projekta pozdravio je zamenik gradonačelnika Predrag Živković, koji je napomenuo da su svi učesnici na projektu pokazali veliku posvećenost i humanost.

„Projekat uz malu pomoć prijatelja – Prevencija ranog napuštanja škole u Pančevu“ koji je 89, 9 odsto finansiran iz fondova Evropske unije, podržao je i Pokrajinski sekretarijat za finansije, obezbeđivanjem preostalog obaveznog sufinansiranja.