Direktor Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine Nedeljko Kovačević, gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i Maja Vitman, gradska menadžerka, sastali su se u Pančevu u petak, 5. oktobra 2018. godine i tim povodom obišli teren, povodom završenih radova u okviru projekta „Infrastrukturno opremanje „Severne industrijske zone“ u Pančevu – završetak izgradnje saobraćajnice“, odnosno radova na izgradnji dela Crepajskog puta u okviru Severne industrijske zone, koje je finansirala Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Ugovorom o prenosu sredstava po javnom konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja od 31.01.2018. zaključenom između grada Pančeva i Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine, Gradu Pančevu su dodeljena sredstva za finansiranje projekta „Infrastrukturno opremanje „Severne industrijske zone“ u Pančevu – završetak izgradnje saobraćajnica“ u iznosu od 33.187.148,33 dinara.

-Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine obezbedila je sredstva za završetak opremanja industrijske zone u Pančevu, koja je kompletno opremljena sada sa završenom infrastrukturom, saobraćajnicom i rasvetom i mi se nadamo da ćemo u saradnji sa Gradom nastaviti da radimo na daljim projektima u severnoj poslovnoj zoni radi dovođenja investicija u Pančevo, istakao je Nedeljo Kovačević.

Gradonačelnik Pančeva je, izrazio veliku zahvalnost pokrajinskom nivou vlasti i napomenuo:

– Danas smo ovde da ostvarimo uvid u ono što je realizovano tokom ove građevinske sezone, a to je završetak 3. faze ulice 7. Nova i dela crepajačkog puta. Na ovakav način smo infrastrukturno zaokružili severnu poslovnu zonu, imajući u vidu da je za ovu saobraćajnicu preko Uprave za kapitalna ulaganja izdvojeno preko 65 miliona dinara. To nisu jedina sredstva koja smo dobili. Mi smo konkurisali i dobili sredstva i za izgradnju Potamiškog kolektora, što nam je od izuzetnog značaja i za podizanje kvaliteta života stanovništva i za samu poslovnu zonu. Ne smemo da zaboravimo kapitalni projekat rekonstrukcije Opšte bolnice u Pančevu, za koju je Pokrajinska vlada izdvojila 500 miliona dinara, i blizu 250 miliona dinara kojima su finansirani ili subvencionisani projekti grada Pančeva od strane različitih pokrajinskih sekretarijata, kao što je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i ostali sekretarijati. Želim da istaknem da saradnja Grada Pančeva i Pokrajine nikada nije bila bolja.

Gradska menadžerka Maja Vitman pojasnila je da je u toku izvođenja ovih radova kompletno izvršena izgradnja fekalne kanalizacije, u dužini od 400 metara, priključenje na mrežu, kao i polaganje visoko-naponskih kablova.

– Takođe smo postavili i trafo stanicu i nove trafo stanice će se postavljati i u narednom periodu uz izuzetno dobru saradnju sa Elektrodistribucijom. Na ovaj način smo stvorili mogućnost da se zona širi i sada smo u toku izrade Plana detaljne regulacije. Javno preduzeće „Urbanizam“ radi na izradi plana kojim ćemo dobiti novih 23 hektara u zoni.