Градоначеник Панчева Саша Павлов и директорка ЈП-а „Дирекција за изградњу и уређење Панчева“ Маја Витман обишли су у четвртак, 16. јуна 2016. године, радове на изградњи саобраћајнице улице 7. Нове и дела Црепајског пута са инфраструктуром, а у оквиру опремања Северне индустријске зоне.

Прва фаза изградње саобраћајнице у улици 7. Нова започета је 6. јуна и подразумева изградњу путне инфраструктуре у дужини од 520 метара, а требало би да буде завршена до почетка августа. Вредност уговорених радова је 31.880.000 динара.
Предвиђено је и да се уради и јавно осветљење, водоводна инфраструктура, као и постављање новог висконапонског кабла.

Градоначелник Саша Павлов истакао је да је опремање и стављање у функцију Северне индустријске зоне приоритет за град и да је овим радовима започета реализација једног од стратешких циљева града Панчева.

Овим отварамо сасвим друго поглавље. Отварамо зону за инвеститоре и нова радна места. Због тога је почетак ових радова много битнији. Мислим да ми већ за годину и по, две, треба овде да имамо већ новозапослене, односно инвеститоре који ће да започну своју производњу, рекао је градоначелник.

Јако је добро што је та прича почетак августа, јер половином тог месеца долазе представници јапанско-холандске фирме „Азелеја“, који су већ такорећи резервисали 8,5 хектара. Они ће да дођу на сасвим другачије припремљен терен и зону која је приведена намени, нагласио је Саша Павлов.

Директорка ЈП-а „Дирекција за изградњу и уређење Панчева“ Маја Витман изјавила је:

У међувремену смо потписали споразум о сарадњи са ЕПС-ом, тако да су они у припреми њихове пројектне документације. Тај део посла зависи од динамике ЕПС-а, али у сарадњи са директором су уговорени састанци за следећу недељу како би се та динамика убрзала.

У наредном периоду планирамо припрему јавне набавке за наставак радова на 7. Новој у дужини од 550 метара, што подразумева припрему пројектно-техничке документације и извођење радова који ће ићи по истом принципу – припрема за саобраћајну конструкцију, као и јавну расвету и постављање свих потребних инсталација, поготово оних које се односе на водоводну мрежу, рекла је Маја Витман.

Директорка ЈП-а „Дирекција“ рекла је и да је у плану пројектовање и израда фекалне канализације у дужини од 1400 метара.