Gradonačenik Pančeva Saša Pavlov i direktorka JP-a „Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva“ Maja Vitman obišli su u četvrtak, 16. juna 2016. godine, radove na izgradnji saobraćajnice ulice 7. Nove i dela Crepajskog puta sa infrastrukturom, a u okviru opremanja Severne industrijske zone.

Prva faza izgradnje saobraćajnice u ulici 7. Nova započeta je 6. juna i podrazumeva izgradnju putne infrastrukture u dužini od 520 metara, a trebalo bi da bude završena do početka avgusta. Vrednost ugovorenih radova je 31.880.000 dinara.
Predviđeno je i da se uradi i javno osvetljenje, vodovodna infrastruktura, kao i postavljanje novog viskonaponskog kabla.

Gradonačelnik Saša Pavlov istakao je da je opremanje i stavljanje u funkciju Severne industrijske zone prioritet za grad i da je ovim radovima započeta realizacija jednog od strateških ciljeva grada Pančeva.

Ovim otvaramo sasvim drugo poglavlje. Otvaramo zonu za investitore i nova radna mesta. Zbog toga je početak ovih radova mnogo bitniji. Mislim da mi već za godinu i po, dve, treba ovde da imamo već novozaposlene, odnosno investitore koji će da započnu svoju proizvodnju, rekao je gradonačelnik.

Jako je dobro što je ta priča početak avgusta, jer polovinom tog meseca dolaze predstavnici japansko-holandske firme „Azeleja“, koji su već takoreći rezervisali 8,5 hektara. Oni će da dođu na sasvim drugačije pripremljen teren i zonu koja je privedena nameni, naglasio je Saša Pavlov.

Direktorka JP-a „Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva“ Maja Vitman izjavila je:

U međuvremenu smo potpisali sporazum o saradnji sa EPS-om, tako da su oni u pripremi njihove projektne dokumentacije. Taj deo posla zavisi od dinamike EPS-a, ali u saradnji sa direktorom su ugovoreni sastanci za sledeću nedelju kako bi se ta dinamika ubrzala.

U narednom periodu planiramo pripremu javne nabavke za nastavak radova na 7. Novoj u dužini od 550 metara, što podrazumeva pripremu projektno-tehničke dokumentacije i izvođenje radova koji će ići po istom principu – priprema za saobraćajnu konstrukciju, kao i javnu rasvetu i postavljanje svih potrebnih instalacija, pogotovo onih koje se odnose na vodovodnu mrežu, rekla je Maja Vitman.

Direktorka JP-a „Direkcija“ rekla je i da je u planu projektovanje i izrada fekalne kanalizacije u dužini od 1400 metara.