Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva obišao je lokaciju na kojoj je tokom noći došlo do curenja amonijačne vode iz autocisterne koja je bila parkirana u krugu privatne firme „Saga“, a nalazi se pored industrijskog koloseka koji nije javna pruga, već industrijski kolosek koji pripada Azotari Pančevo. Nakon upoznavanja sa situacijom na terenu i razgovora sa komandantom Vatrogasno-spasilačkog bataljona u Pančevu Borom Majkićem, gradonačelnik Stevanović se obratio medijima koji su bili na licu mesta.

„U krugu firme „Saga“ u Pančevu, odnosno na parkingu gde se nalazi cisterna iz koje je curela amonijačna voda, stanje je bezbedno, kako kažu nadležne službe. Kako smo sada čuli od vatrogasaca koji su još uvek na licu mesta, koncentracija amonijaka u vazduhu je ispod 10 mikrograma po kubnom metru, što je daleko ispod onog što je granična vrednost. Sa sigurnošću, možemo još jednom da potvrdimo da je vazduh, što se tiče amonijaka bezbedan, i da nema nikakve opasnosti po bezbednost i zdravlje ljudi, ni ovde u neposrednoj blizini niti na teritoriji čitavog grada Pančeva i okoline. Svi građani koji su morali da budu iz preventivnih razloga evakuisani iz svojih kuća, već oko tri sata jutros su se vratili u svoje domove. Pacijenti koji su sinoć primljeni i pregledani u Opštoj bolnici u Pančevu, šestoro odraslih i šestoro dece, imali su lakšu kliničku sliku i otpušteni su kućama. Nadležne institucije, koje su na terenu kada budu završile uviđaj, saopštiće šta se tačno dogodilo i kako je do akcidenta došlo“, rekao je Aleksandar Stevanović.

Stanovnici naselja Topola u Pančevu, ali i svu sugrađani na teritoriji grada Pančeva mogu biti sigurni da nakon akcidenta, u vazduhu nema prekoračenja dozvoljenih graničnih vrednosti, nema zagađenja vazduha niti opasnosti po zdravlje ljudi.