U utorak, 22. marta 2016. godine, u Zelenom salonu u Gradskoj upravi, gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov dodelio je priznanje „Policajac meseca“ policajcu Nenadu Josipoviću za ostvarene rezultate u februaru mesecu 2016. godine, dok je načelnik Južnobanatskog upravnog okruga Zoran Tasić ovu nagradu za Južnobanatski okrug uručio policajcu Igoru Avramoviću.

Dodeljujući nagradu, gradonačelnik Saša Pavlov čestitao je zaslužnom policajcu i izjavio:

Zahvaljujem se gospodinu Josipović Nenadu na njegovoj požrtvovanosti i radu. Mislim da o njegovom kvalitetu dovoljno govori to što su starešine gospodina Josipovića predložili i ja mu želim da nastavi jednako kvalitetno da obavlja svoj rad i da puno pozdravi svoje kolege.

Gradonačelnik je istakao da je bezbednost zajednice prioritet grada Pančeva:

Ja bih posebno pohvalio sve pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova, starešine u Policijskoj upravi Pančevo, jer grad Pančevo zaista ima izuzetnu saradnju po svim pitanjima koja su od značaja za grad Pančevo i ja sam siguran da će ta saradnja biti nastavljena i da će biti sve kvalitetnija.

Načelnik Južnobanatskog upravnog okruga Zoran Tasić pozvao je ostale lokalne samouprave da se uključe u ovu akciju, s obzirom na to da je, sem grada Pančeva i Južnobanatskog okruga, ovu inicijativu uspostavila svega nekolicina opština u Južnom Banatu.

Ono što je jako bitno je da je ova inicijativa potekla od načelnika Policijske uprave Pančevo i načelnika Južnobanatskog okruga i da je naš zadatak bio da pokušamo da na jedan simboličan način motivišemo sve pripadnike teritorije Policijske uprave Pančevo da svoj posao obavljaju što bolje i kvalitetnije, rekao je načelnik Zoran Tasić izrazivši zadovoljstvo što je ovoga meseca nagrađen policajac Avramović Igor, pripadnik policijske ispostave u Vršcu.

Policajac Nenad Josipović rekao je:

Počastvovan sam ovim gestom gradonačelnika Pančeva i načelnika Južnobanatskog okruga, kao i svojih starešina, što su prepoznali moj rad. Ja sam u proteklom periodu radio na bezbednosti saobraćaja, pošto radim u Odeljenju saobraćajne policije, na otkrivanju težih prekršaja i došlo je do znatnih smanjenja saobraćajnih nezgoda u proteklom mesecu. Takođe sam dao doprinos u suzbijanju kriminaliteta, najviše iz oblasti imovinskih delikata.

Njegov kolega Igor Avramović, koji je nagrađen za izuzetne rezultate u oblasti suzbijanja kriminaliteta, učestvujući u oduzimanju veće količine narkotičkih sredstava, poručio je:

Ovaj posao zahteva mnogo odricanja i da bi se postigli rezultati neophodan je timski rad. Prema tome, želim da se zahvalim mojim kolegama iz Policijske stanice Vršac, Policijske uprave Pančevo i ostalim kolegama koje su učestvovale u timskom radu i koje su doprinele ovim mojim rezultatima rada.