Marija Jević, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za kulturu i omladinu, uručila je ugovore udruženjima koji su dobili sredstva na Javnom konkursu za su/finansiranje projekata u oblasti kulture i amaterskog stvaralaštva za 2022. godinu.

Konkursima je podržano 15 udruženja sa 34 projekta u oblasti kulture u ukupnom iznosu od 6.549.670 dinara, a 11 kulturno-umetničkih društava i udruženja kroz 13 projekta u oblasti amaterskog stvaralaštva, za čiju namenu je opredeljeno 2,5 miliona dinara.

Marija Jević je pozdravila prisutne i poželela im kreativnost u radu.

– Uvek mi je drago kada vidimo umetnike na okupu. To je najlepši deo moga posla. A više sam nego srećna kada mogu da vam uručim ugovore koji će pomoći da svoje zamisli ostvarite. Grad Pančevo voli i želi da pomaže stvaraocima u kulturi. Sjajno je što je veliki broj ideja pristigao na konkurse i što je velika većina njih podržana. To je najbolji dokaz koliko Pančevo voli i ceni svoje umetnike. Grad Pančevo svake godine značajnim sredstvima podrži niz projekata i amaterskog stvaralaštva u kulturi. Srećna sam što vas je ovoliko ovde, što je komisija odlučila da se podrži ovoliko projekata. Znam da ćemo uživati u vašem radu, a Grad je ponosan na vas i nastaviće da pomaže vaše stvaralaštvo. Vi to uvek vratite na najlepši način i slavite ime ovog grada širom sveta, rekla je Marija Jević prilikom svečanog uručenja ugovora dobitnicima sredstava.

Takođe, tokom potpisivanja i uručenja ugovora obratili su se Lela Stojnov iz KUD „Abrašević“ Pančevo, Nemanja Vujić, predstavnik Udruženja za kulturu, umetnost i nauku „Talas“ i Dejan Trifunović iz KUD „Stanko Paunović“ NIS-RNP i istakli značaj podrške grada Pančeva u oblasti kulture i amaterskog stvaralaštva u njihovom daljem radu.