У Градској управи града Панчева у среду, 26. јуна свечано су уручене награде најбољим студентима и студенткињама града Панчева за постигнуте резултате током студија.

Локална самоуправа од 2007. године додељује награде успешним студентима и студенткињама нашег града, на завршним годинама њиховог студирања. То су студенти и студенткиње који су током свог високог образовања остварили просечну оцену 9 или више, а до сада је ове услове испунило и било награђено око 300 наших младих и успешних суграђана/ки.

У мају месецу ове године, Регионални центар за таленте “Михајло Пупин” Панчево и Канцеларија за младе града Панчева, позвали су студенте који су школске 2018/19. први пут уписали завршну годину четворогодишњих или дужих студија на факултетима чији је оснивач Република Србија и имају просечну оцену током свих година студирања најмање 9,00 да се пријаве за доделу награде најбољим студентима и студенткињама града Панчева.

Ове године има укупно 19 студената који су остварили право на награду, а награда износи 30.000 динара по студенту.

На пријему у Градској управи, студенте су поздравили и уручили им награде заменик градоначелника Предраг Живковић, члан Градског већа града Панчева задужен за културу и омладину Немања Ротар и чланица Градског већа задужена за образовање Татјана Божић.

Свечаност је улепшао и наступ младог гитаристе, ученика Музичке школе „Јован Бандур“ Владимира Војнака, који је извео нумеру Франциска Тарета „Сећање на Алхамбру“.