U Gradskoj upravi grada Pančeva u sredu, 26. juna svečano su uručene nagrade najboljim studentima i studentkinjama grada Pančeva za postignute rezultate tokom studija.

Lokalna samouprava od 2007. godine dodeljuje nagrade uspešnim studentima i studentkinjama našeg grada, na završnim godinama njihovog studiranja. To su studenti i studentkinje koji su tokom svog visokog obrazovanja ostvarili prosečnu ocenu 9 ili više, a do sada je ove uslove ispunilo i bilo nagrađeno oko 300 naših mladih i uspešnih sugrađana/ki.

U maju mesecu ove godine, Regionalni centar za talente “Mihajlo Pupin” Pančevo i Kancelarija za mlade grada Pančeva, pozvali su studente koji su školske 2018/19. prvi put upisali završnu godinu četvorogodišnjih ili dužih studija na fakultetima čiji je osnivač Republika Srbija i imaju prosečnu ocenu tokom svih godina studiranja najmanje 9,00 da se prijave za dodelu nagrade najboljim studentima i studentkinjama grada Pančeva.

Ove godine ima ukupno 19 studenata koji su ostvarili pravo na nagradu, a nagrada iznosi 30.000 dinara po studentu.

Na prijemu u Gradskoj upravi, studente su pozdravili i uručili im nagrade zamenik gradonačelnika Predrag Živković, član Gradskog veća grada Pančeva zadužen za kulturu i omladinu Nemanja Rotar i članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje Tatjana Božić.

Svečanost je ulepšao i nastup mladog gitariste, učenika Muzičke škole „Jovan Bandur“ Vladimira Vojnaka, koji je izveo numeru Franciska Tareta „Sećanje na Alhambru“.