Maja Vitman, gradska menadžerka obišla je završne radove asfaltiranja i označavanja horizontalne signalizacije u ulici Patrijarha Čarnojevića u Pančevu.

„Danas završavamo radove na zadnjem sloju asfalta u ulici Patrijarha Čarnojevića. Možemo da budemo veoma zadovoljni. Završili smo sve radove koji se odnose na data obećanja, a u vezi su sa projektom Javno-privatnog partnerstva. Pratili smo razvoj grada i da su ulice, delegirane od strane naših sugrađana kao prioriteti, uspešno urađene. Ovim fantastičnim projektom rekonstruisano je 7 važnih ulica u gradu i to Branka Anovića, Radnička, Josifa Marinkovića, Branka Radičevića, Bratstva Jedinstva i pristupna saobraćajnica u zoni Sever. Izgradili smo nove vodovodne mreže, rekonstruisali gde je bilo potrebno, kao i mreže fekalne kanalizacije. Rešili smo probleme atmosferske kanalizacije, gde je nije bilo i izgradili novu. Vodilo se računa o slivničkim mrežama, rekonstruisali smo priključke i uradili nove“, rekla je Maja Vitman.

Radovi na rekonstrukcija ulice Patrijarha Čarnojevića su obuhvatili radove na izgradnji novog kolovoza, pešačke staze, kao i 18 novih parking mesta. Od ulice Dimitrija Tucovića do ulice Branka Radičević, izgrađen je novi kolovoz širine 3.5 metra za jednosmerni saobraćaj, sa svim kolskim priključcima za objekte u ulici. Takođe, izgrađen je novi kolovoz širine 5.5 metra za dvosmerni saobraćaj, od ulice Branka Radičevića do Karađorđeve sa svim kolskim priključcima za objekte u ulici i pešačkom stazom.

„Izvršeni su radovi na izgradnji komletno nove gasovodne mreže sa svim kućnim priključcima za objekte od ulice Dimitrija Tucovića do ulice Karađorđeve. Urađena je vodovodna mreža, izgradnja nove atmosferske kanalizacije, rekonstrukacija fekalne, kao i izrada novih priključaka. Postavljeno je i 11 novih stubova i svetiljki sa LED tehnologijom“ objasnila je Vitman i zahvalila se sugrađanima na strpljenju i saradnji, jer je bilo dobrih i korisnih sugestija, koje su doprinele da kvalitet izvedenih radova, odnosno, upotrebna vrednost ulica bude što bolja.