Radove na rekonstrukciji Ulice Kneza Mihaila Obrenovića, koji su počeli 4. marta, danas je obišla Maja Vitman, gradska menadžerka.

„Pre početka radova obavljena je neophodna koordinacija sa direktorkom Doma zdravlja dr Zoricom Sokić i direktorom škole „Isidira Sekulić“, Lucijanom Rođanom zbog bezbednog prilaska ustanovama iz Ulice Serdar Janka Vukotića ka ambulanti „Novi svet“ i osnovnoj školi. Takođe su blagovremeno obavešteni i sugrađani naselja Tesla, jer je Ulica Kneza Mihaila Obrenovića veoma frekventna i od velikog značaja zato što povezuje mnoge delove grada. Radovi će se izvoditi u 3 faze, a najzahtevniji su upravo radovi u prvoj fazi, zbog koje je zatvoren za saobraćaj deo ulice od Milke Marković do Čumićeve ulice. Rekonstrukcija saobraćajnice se izvodi u dužini od 554 metara i odnosi se na radove na izgradnji atmosferske kanalizacije, rekonstrukciju vodovodne mreže, fekalne kanalizacije i elektroinstalacija sa izgradnjom novih obostranih trotoara i parking mesta. Tehničkom dokumentacijom je planirano da na prvom mestu saobraćajnica bude funkcionalna i bezbedna, što do sad nije bio slučaj. Važna nam je komunikacija sa Mesnom zajednicom i građanima koji žive u ovoj ulici, kako bi sve prilagodili njihovim potrebama u skladu sa propisima“ rekla je Maja Vitman.

U toku prethodne godine završeni su radovi u delu ulice između Graničarske i Milke Marković. Potpisan je ugovor za dvogodišnje finansiranje, koji je sufinansiran od strane Uprave za kapitalna ulaganja APV, jer je projekat prepoznat kao projekat od velikog značaja za naše sugrađane i kao takav zaslužuje kontinuitet sufinansiranja.

„Ono što nas dodatno motiviše je da su naša zalaganja prepoznata i da su se Pančevke i Pančevci navikli da investicije nisu novina i sa nestrpljenjem očekuju svaki novi kapitalni projekat. Radova na rekonstrukciji Ulice Kneza Mihaila Obrenovića, od Ulice Milke Marković do Ulice Oslobođenja u Pančevu sa dvogodišnjim finansiranje obuhvataju rekonstrukciju ove saobraćajnice i dela Ulice Serdar Janka Vukotića, pešačke staze, izgradnju 74 parking mesta, od kojih su 4 parking mesta za osobe sa invaliditetom i rekonstrukciju javnog osvetljenja. Predviđena je i rekonstrukcija kompletne kanalizacione mreže, vodovodne mreže od Ulice Oslobođenja do Ulice Ilije Garašanina, izgradnja atmosferske kanalizacije u Ulici Kneza Mihaila Obrenovića, Serdar Janka Vukotića, kao i povezivanje kišne kanalizacije iz Ulice Kneza Mihajla Obrenovića do Ružine ulice na kišni kolektor“ objasnila je grdska menadžerka Vitman i dodala da je moguće da dođe do kratkih isključenja vode od pola sata do sat, zbog prespajanja vode i prevezivanja priključaka.

Prva faza obuhvata radove od Ulice Milke Marković do Čimićeve u periodu od  04.03.2024. godine do 04.07.2024. godine, druga faza od Ulice Milke Marković do Ulice Aksentija Maksimovića, a treća faza radova u Ulici Kneza Mihaila Obrenovića će biti u delu od ulice Milke Marković do Ulice Oslobođenja.

„U naselju Tesla veliki broj ulica je bio u lošem stanju, mi smo ih, do sada, dosta rekonstruisali. Između ostalog, započeli smo i prvu fazu radova u Ulici Josifa Marinkovića, imamo urađen projekat koji se odnosi na kružni tok koji će se nalaziti na kraju Ulice Kneza Mihaila Obrenovića, odnosno na raskrsnici sa Ulicom Ilije Garašanina, a u toku je i izrada tehničke dokumentacije za Sterijinu ulicu i Pere Segedinca. Tesla je jedno veliko gradilište i očekujemo još novih projekata ne samo u ovom, nego u svim naseljima Grada Pančeva. Takođe, htela bih da najavim sugrađanima naselja Tesla da ćemo veoma brzo započeti gradnju novog igrališta pored vrtića „Bambi“ na radost naših najmlađih. Zahvaljujemo se građanima na strpljenju i razumevanju prilikom izvođenja radova i ukoliko imaju bilo kakvih pitanja ili nedoumica mogu slobodno da se obrate u Mesnoj zajednici Tesla ili Sekretarijatu za investicije, koje je nadležno za izvođenje radova“ naglasila je Maja Vitman i podsetila da će za vreme izvođenja radova deca dolaziti do škole iz Ulice Milke Markovića pored zgrade Prekršajnog suda u Pančevu.

Ugovorena vrednost radova je 148.728.343 dinara sa pdv-om, a ukupna dužina saobraćajnice koja će se rekontruisati tokom prve dve faze iznosi 888 metara.