Maja Vitman gradska menadžerka sa saradnicima je danas obišla završne radove asfaltiranja ulica Jon Balana i puta za Pesak, u dužini od 1.000 metara.

„Ove dve ulice su delegirane od strane građana Mesne zajednice Dolovo i od velikog su im značaja. Samo projektom javno-privatnog partnerstva u Dolovu smo uradili 11 ulica u dužini od 9 km, što je zaista neverovatno. Ovo je još jedna fantastična godina po pitanju putne infrastrukture u gradu i naseljenim mestima. Od samog početka godine do danas nismo stali sa radovima i u kontinuitetu ih izvodimo. Imajući u vidu da smo pored rehabilitacije izvodimo i velike infrastrukturne projekte, pokazali smo da se mogu rešiti višedecenijski problemi, ako se ima jasna strategija i vodi računa o ravnomernom ulaganju. Veoma smo zadovoljni vođenjem politike na lokalnom nivou i opredeljenim sredstvima u budžetu grada za asfaltiranje ulica u naseljenim mestima. Možemo se pohvaliti da pratimo politiku našeg predsednika Aleksandra Vučića i da smo u toku tri godine putem projekta Javnog-privatnog patnerstva asfaltirali na teritoriji grada i naseljenih mesta ukupno 178 ulica, odnosno 90,8 km puteva. Svakako, ovde nećemo stati. Ima još dosta posla i radujemo se novim ulaganjima“, izjavila je Maja Vitman.

Nakon asfaltiranja biće izvršeni i radovi na završenim bankinama od kamenog agregata u širini pola metra sa obe strane ulica.

„Što se tiče drugih radova u Dolovu, nakon više decenija otvorili smo vrtić za decu uzrasta od tri i po do šest godina, uradili smo atarske puteve, rešavali pitanje uređenja deponije, rekonstruisali dva trga i izveli radove na sportsko-rekreativnom centru, a u toku je i projektovanje za izgradnju nove kapele na severnom groblju“ rekla je gradska menadžerka Vitman i izrazila zahvalnost na podršci sa viših nivoa vlasti na izuzetnoj saradnji i sufinansiranju koji su obezbedili sredstava za izvođenje radova, ali i meštanima Dolova zbog saradnje, razumevanja i strpljenja.

Radovi putem projekta javnog-privatnog partnerstva su u toku u Banatskom Novom Selu, Omoljici, Starčevu i Jabuci, a završeni su u Banatskom Brestovcu i Kačarevu.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]