Komitet za bezbednost saobraćaja grada Pančeva i Odeljenje za saobraćaj Gradske uprave grada Pančeva, u saradnji sa Centrom za bezbednost saobraćaja i Udruženjem građana „Ulice za bicikliste“, dana 31. maja 2018. godine u ulicama „Lava Tolstoja“ i „Oslobođenja“ u Pančevu, organizovali su akciju pod nazivom „Budi viđen, sačuvaj glavu“, namenjenu povećanju bezbednosti biciklista u saobraćaju.

Biciklistima koji su vozili neosvetljene bicikle uručena su besplatna svetla i zvona. Ukazano im je na značaj upotrebe svetala kao i na opasnosti koje mogu nastati usled nepoštovanjnja propisa i pravila saobraćaja. Od policije je biciklistima, koji nisu imali svetla i biciklistima sa neispravnim svetlima, došla i opomena. Reakcije biciklista su bile pozitivne. Za svega 15 minuta podeljeno je 140 kompleta svetala i isto toliko komada zvona.

Prema istraživanju Centra za bezbednost saobraćaja i Udruženja građana „Ulice za bicikliste“, čak 80% biciklista u Srbiji nema adekvatno osvetljenje za bicikl, što može biti potencijalno opasno po njihovu bezbednost. Pomenuta akcija predstavlja odgovor grada Pančeva na ovaj problem.