Традиционално, са почетком нове школске године, у Основној школи “Бранко Радичевић” организује се саобраћајни полигон као део практичне наставе за ученике првих разреда основних школа. Овај полигон се састоји од макета пешачких прелаза, тротоара, путева, семафора и најчешће коришћених саобраћајних знакова. Kроз ову обуку ће проћи сва деца из свих 19 основних школа у граду Панчеву и на тај начин стећи нека основна сазнања по питању безбедности учесника у саобраћају.

Предраг Живковић, члан Градског већа града Панчева, задужен за саобраћај и комуналну делатност изјавио је да град Панчево по овом питању често добија похвале и захваљујући доброј сарадњи са Националном агенцијом за безбедност саобраћаја, увек се све идеје и предлози реализују и ту град Панчево спада међу 10 најактивнијих локалних самоуправа у држави:

– Што се тиче неких других активности, ми већ планирамо како будемо завршили ову кампању, да организујемо и виртуелни саобраћајни полигон, нешто што се надовезује на овај саобраћајни полигон, где ћемо сада ми заједно са колегама из Националне агенције за безбедност саобраћаја обићи све основне школе на територији нашег града и још једном све ове лекције кроз које данас пролазе деца заједно са људима који врше обуку, на један занимљивији начин путем коришћења модернијих технологија вр наочара и симулатора, још једном проћи кроз све то како бисмо додатно утицали на развој њихове свести када је у питању безбедност учесника у саобраћају, посебно деце. Све акције које радимо, посебно оне које се односе на овај школски део програма радимо у сарадњи са Националном агенцијом за безбедност саобраћаја и верујем да ће тако остати и убудуће.

Жељко Ранковић, саобраћајни инжењер и руководилац едукације деце испред Модела 5, фирме која је задужена овај посао је рекао:

– Искористили смо позитивна искуства и струку психолога да бисмо припремили програм за едукацију деце. Најчешће ситуације које се дешавају у саобраћају, где нам нажалост деца страдају, покушали смо да обрадимо кроз овакве полигоне, имамо их неколико, које производимо, монтирамо и држимо обуку на њима. Обучавамо учитеље, односно едукаторе који могу ову едукацију спроводити више пута, што је неопходно. Врло сам задовољан што сам данас у Панчеву. Мало је градова као што је Панчево, јер од 2016. године ову активност, ову едукацију спроводимо у Панчеву, односно Панчево је набавило полигон и организује едукације. Позитиван ефекат и резултат тога јесте да је град Панчево постигао циљ, страдање деце је из године у годину све мање. Сигуран сам да поред огромне заслуге родитеља и учитеља има и овакав приступ пре свега локалне самоуправе, локалне заједнице за безбедност деце.