U naseljenim mestima na teritoriji grada Pančeva, započeta je realizacija projekta „Bezbednost počinje od mene!“, koji je usmeren pre svega ka vozačima poljoprivrednih vozila.

Projekat se realizuje u organizaciji Odeljenja za saobraćaj Gradske uprave grada Pančeva i Komiteta za bezbednost saobraćaja grada Pančeva.

Predstavnici udruženja „Centar za bezbednost saobraćaja“ će u narednih nekoliko dana vršiti edukaciju, odnosno predavanja za vozače poljoprivrednih vozila (traktoriste i sl.), po naseljenim mestima.

Predavanja se organizuju u cilju povećanja bezbednosti učesnika u saobraćaju i smanjenja broja saobraćajnih nezgoda i njihovih posledica. Do sada je u tri mesne zajednice u edukaciji prošlo preko 150 vozača poljoprivrednih vozila.

Nakon svakog predavanja o potencijalnim opasnostima koje nosi učestovanje poljoprivrednih vozila u saobraćaju, učesnicima će biti podeljeni prigodni pokloni, u vidu rotacionih svetala ili reflektujućih tabli za spora vozila. Na ovaj način se utiče na poboljšanje vidljivosti i uočljivost na putevima pomenutih učesnika u saobraćaju.