U Gradskoj upravi grada Pančeva je u utorak, 02. jula 2019. godine organizovan prijem za učenike OŠ „Isidora Sekulić“ iz Pančeva i OŠ „Dositej Obradović“ iz Omoljice, koji su postigli uspehe na održanim takmičenjima u prethodnom periodu.

Učenici 3. razreda Osnovne škole „Dositej Obradović“ osvojili su prvo mesto na republičkom takmičenju u „Malim olimpijskim igrama“, koje je održano 5. juna u Kragujevcu i oni će putovati u Split na „Sportske igre mladih“ i predstavljaće Republiku Srbiju na međunarodnom finalu u avgustu 2019. godine. Takođe, učenici ove škole su se plasirali na evropsko takmičenje u poznavanju saobraćaja „Šta znaš o saobraćaju“, u organizaciji AMSS u okviru 50. jubilarnog takmičenja osnovaca. Evropsko takmičenje se održava od 12. do 15. septembra u Ženevi.

Učenici OŠ „Isidora Sekulić“ su u finalu državnog prvenstva lige KODiranje, održanom u Beogradu, u okviru akcije „Bitka za znanje“ zauzeli 2. mesto. Zadatak koji je tročlana ekipa pod mentorstvom nastavnice informatike Ivane Vlačić imala, podrazumevao je rešavanje problema sa upotrebom više robota, što je zahtevalo dodatnu kreativnost, znanje i veštine u programiranju. Takmičenje KODiranje je deo programa „Bitka za znanje“, čiji je nosilac Fond B92. Pet najboljih timova imaće priliku da učestvuje na evropskom takmičenju „Make X“, koje će u oktobru biti održano u Zagrebu, a najbolje plasirana ekipa iz Srbije učestvovaće na svetskom takmičenju u Gvandžou u Kini.

Tim povodom Grad je organizovao prijem za učenike i nastavnike, koje su pozdravili gradonačelnik Saša Pavlov i članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje Tatjana Božić i porazgovarali sa gostima o utiscima sa takmičenja, planovima za dalje, kako se pripremaju za finala koja ih očekuju.