Po povratku sa takmičenja kadeta juniora karate kluba „Dinamo“ koje je održano u Sočiju, upriličen je prijem kod gradonačelnika grada Pančeva, Saše Pavlova. Prijemu su pored mladih karatista Darka Spasovskog, Nikole Ivanovića i Uroša Petrovačkog, prisustvovali i Predrag Stojadinov, trener karate kluba „Dinamo“, Slobodan Bitević, predsednik Sportskog saveza i Nikola Krstić, predsednik pomenutog karate kluba „Dinamo“.

Darko Spasovski, karatista i osvajač srebrne medalje, kratko je prokomentarisao svoj uspeh.

– Konkurencija je bila prilično velika zato što je bilo 34 takmičara iz različitih zemalja. Moje iskustvo sa ovog takmičenja je veliko, još uvek sam pod utiskom, jer biti drugi u Evropi nije mala stvar. Imao sam pet borbi, u četiri sam pobedio, ali nažalost, finale sam izgubio od Rusa. Očekuju me turniri i takmičenja u Bugarskoj, Veneciji i Hrvatskoj. Mislim da ću tamo da se pokažem dobro i da ću da se kvalifikujem za Olimpijske igre. Zahvaljujem se gradu Pančevu što mi je pružio sve ovo i verujem da će da mi omogući da odem i u Veneciju, Bugarsku i Hrvatsku, a ja da njima vratim medaljama i kvalifikacijom za Olimpijske igre – iskren je Darko.

Ovom prilikom, Predrag Stojadinov se zahvalio na podršci gradu Pančevu i gradonačelniku.

– Veliki je uspeh što je karate klub „Dinamo“ imao tri predstavnika na Evropskom prvenstvu u Sočiju, dva kadeta u borbama Nikolu Ivanovića (u kategoriji do 70 kg), Uroša Petrovačkog (juniora, u kategoriji do 61 kg) i osvajača srebrne medalje Darka Spasovskog. Sva trojica predstavnika kluba „Dinamo“ bili su u situaciji da se bore za medalju. Darko je ušao u finale, gde je vodio protiv Rusa, koji je domaćin, pokazao je veoma veliku borbenost i kvalitet, međutim na kraju je Rus minimalno pobedio. Mi možemo da budemo ponosni što su naši takmičari bili veoma reprezentativni na ovom Evropskom prvenstvu. Naravno da nam je Darko Spasovski doneo najveću radost osvajanjem srebrne medalje. On je praktično jedini muški predstavnik koji je na ovom Evropskom prvenstvu, za karate federaciju Srbije, osvojio medalju. Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim gradu i gradonačelniku Pančeva na podršci i na fantastičnim uslovima koji nam omogućuju da se bavimo svojim poslom, odnosno svojim sportom, i uopšte na podršci našim programskim aktivnostima za kadete juniore i seniore – istakao je Stojadinov.

Slobodan Bitević, predsednik Sportskog saveza, je još jednom čestitao mladim kolegama na ostvarenom uspehu.

– Ovom prilikom, kao njihov stariji kolega iz karate kluba „Dinamo“, još jednom javno želim da im čestitam, da kažem da su napravili zaista neverovatan uspeh, ne samo Darko Spasovski koji je osvojio srebrno odličje i titulu vicešampiona Evrope i time napravio zaista neverovatan uspeh i za grad i za državu, ali i za sve nas u klubu, nego i Nikola Ivanović i Uroš Petrovački koji su na dostojan način prezentovali i pokazali da su zreli za evropske i svetske domete. Za mene su sva trojica osvajači medalja i svakako su oni svetla budućnost Pančevačkog i Srpskog sporta i mi samo s ponosom možemo da se radujemo i da im pružimo podršku da u narednom periodu budu još bolji – navodi Bitević.

Gradonačelnik grada Pančeva, Saša Pavlov, srdačno je dočekao mlade sportiste.

– Grad Pančevo, odnosno lokalna samouprava grada Pančeva izdvaja možda i najviše finansijskih sredstava za sport, i izdvajamo upravo zbog ovog cilja. Karate klub „Dinamo“ je organizovan, odgovoran i ostvaruje takve rezultate. Mi smo danas organizovali prijem za ova tri momka, po njihovom povratku sa Evropskog prvenstva za kadete juniore koje je održano u Sočiju. Imamo i jednu medalju, srebrnu, koja sija zlatnim sjajem i koju je osvojio naš Darko Spasovski, ali ništa manje zasluga za Nikolu i Uroša i celu ekipu koja je bila na tom takmičenju – izjavio je Pavlov.