Gradonačelnik grada Pančeva Saša Pavlov, zajedno sa članicom Gradskog veća zadužene za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike Suzanom Jovanović, dočekao je u sredu, 23. decembra 2015. godine, u svom kabinetu, porodice sa teritorije grada Pančeva u kojima su se rodile trojke. Tom prilikom, porodice Živković, Žepša-Vasović, Đokić, Jezdimirović i Jovanov Žarkov dobile su jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 60.000 dinara.

Gradonačelnik Saša Pavlov izjavio je:

– Grad na ovakav način daje deklarativnu podršku porodicama sa trojkama, četvorkama, ne samo materijalnu, nego moralnu, da se razmišlja o njima i da je to čak izuzetno poželjno, prvo zbog toga što prava porodica predstavlja osnovnu ćeliju društva, a drugo, mi u Pančevu, nažalost, analizirajući statističke podatke, svesni smo činjenice da od 2011. kada je rađen poslednji popis, naspram 2002. kad je rađen pretposlednji popis, imamo oko 3.500 stanovnika manje, rekao je gradonačelnik i naglasio da je grad tu da posredstvom razvoja sistema predškolskih ustanova, osnovnoškolskih, srednjeobrazovnih pruža uslove da deca izrastu u zdrave i obrazovane ljude, od kojih će neki i preuzeti rukovođenje državom, i učiniti Pančevo boljim mestom za život.

Članica Gradskog veća zadužena za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike Suzana Jovanović rekla je:

– Gradonačelnik je odobrio novogodišnji paket od 20.000 dinara po detetu, ali nam je bilo mnogo važnije da vas vidimo, da vidimo ovu lepotu kako rastu, da smo tu za sve ono što vas čeka i da verujemo da će ostati Pančevci i biti vrlo uspešni.

Jedna od majki Tatjana Jovanov Žarkov, čija će deca u januaru 2016. napuniti dve godine, rekla je da je pomoć, u ovom slučaju, novčana, dobrodošla i zahvalila se lokalnoj samoupravi na podršci. O izazovima koje nosi odgajanje dece izjavila je:

– Da se ne lažemo, lako nije, ali to su slatke muke. Najteže je prošlo, prva godina je bila baš naporna, i fizički i psihički. Kako su stali na noge, sve je mnogo lakše i lepše.

Naime, u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi, Statutom grada Pančeva, Odlukom o finansijskoj podršci porodici sa decom na teritoriji grada Pančeva i Odlukom o budžetu grada Pančeva za 2015. godinu, utvrđeno je pravo na jednokratnu novčanu pomoć majkama za slučaj rođenja trojki ili četvorki svake kalendarske godine nakon godine rođenja dece do desete godine života dece i u tu svrhu ove godine odobrena su finansijska sredstva u ukupnom iznosu od 300.000,00 dinara.