U Mašinskoj školi „Pančevo“, u organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i Odeljenja za saobraćaj Gradske uprave grada Pančeva, nedavno je održano predavanje za učenike koji stiču ili su već stekli pravo da upravljaju mopedima.

Edukaciju su sproveli predstavnici Centra za stručno obrazovanje „Koncept 192“ iz Beograda, čiji sertifikovani instruktori imaju višegodišnje iskustvo u obuci vozača motocikala i mopeda.

Učenicima je posebno skrenuta pažnja na opasnosti koje mogu nastati prilikom vožnje mopeda, kao i na faktore rizika koji su karakteristični za učestvovanje mladih u saobraćaju.

Predstavljeni su sistemi zaštite koji su neophodni vozačima mopeda, način korišćenja zaštitne opreme, tehnike bezbedne vožnje, zakonske obaveze i propisi koji se odnose na ovu kategoriju vozača, prednosti i mane ovakvih vozila i sl.

Učenicima je podeljen edukativni materijal kao podsetnik o načinu bezbedne vožnje mopeda, a nakon sprovedenog treninga bezbedne vožnje za motocikliste, koji je letos održan u našem gradu, ova akcija predstavlja nastavak mera grada Pančeva usmerenih ka povećanju bezbednosti ranjivih učesnika u saobraćaju.