Још два „паметна“ аутобуска стајалишта у Панчеву
Завршена акција „Сакупи, уштеди – вреди“

У оквиру обележавања Светског дана заштите животне средине, у Панчеву су постављена још два „паметна“ аутобуска стајалишта у Улици ослобођења. Такође, завршена је акција „Сакупи и уштеди-вреди“, а Музичка школа „Јован Бандур“ је овогодишњи победник.

Катарина Бањаи, чланица Градског већа града Панчева задужена за заштиту животне средине и одрживи развој истакла је да град у континуитету спроводи акције и пројекте који указују на значај коришћења обновљивих извора енергије и едукације младих о екологији.

– Град Панчево наставља, сада могу слободно рећи, традицију постављања „паметних“ мобилијара. Ове године то су два „паметна“ аутобуска стајалишта у улици Ослобођења, где се тренутно и налазимо. Заменили смо дотрајале тзв. печурке овим модерним стајалиштима, која ће обезбедити комфорније чекање превоза. Али главни циљ оваквих активности је промоција обновљивих извора енергије и приоритет су нам пре свега млади које анимирамо и едукујемо на један савремен и модеран начин. Као и претходна четири стајалишта која смо поставили и ова за произвоњу електричне енергије користе сунчеву светлост и та добијена енергија се даље користи за ЛЕД расвету, за пуњење мобилних уређаја и за функционисање wи фи интернета. Коришћење интернета је бесплатно и ову прилику бих искористила да се захвалим Телекому на подршци коју су нам пружили. Још једна традиција поводом обележавања Светског дана заштите животне средине је проглашење победника акције „Сакупи и уштеди-вреди“. То је још један пројекат где су главни актери млади који има за циљ њихову едукацију о важности заштите животне средине и стицање позитивних еколошких навика. Захваљујем се свим ђацима који су дали свој допринос овој акцији и честитам победницима седмог циклуса акције школске 2020/21. године, а то су ђаци музичке школе „Јован Бандур“, који су у односу на друге школе прикупили највећу количину амбалажног отпада по ученику. Град је за првопласирану школу обезбедио средства у износу од 150.000 динара и договорићемо се са руководством школе који поклон би био најадекватнији, а највероватније ће бити неки музички инструмент који би ђаци те школе користили, изјавила је Катарина Бањаи.