Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva je položio venac ne spomen ploču u znak sećanja na nastradale radnike Rafinerije nafte Pančevo tokom bombardovanja 1999. godine. Obeležavanje godišnjice bombardovanja Rafinerije nafte Pančevo održano je u krugu fabrike uz prisustvo predstavnika rukovodstva, Sindikata RNP, članova porodice i radnika.

„Tog 4. aprila 1999. godine bombardovana je pogon „Energana“ Rafinerije Pančevo. Tom prilikom tri radnika su izgubila život i fabrika je pretrpela velike gubitke i štetu, ali najveći gubitak koji je tada pretrpela jesu tri ugašena života naših sugrađana. Mi svake godine na današnji dan na ovaj način čuvamo uspomenu na poginule radnike, heroje koji su dali svoje živote pokazujući da ih nikada nećemo zaboraviti, iskazujući njima zahvalnost, uz saosećanje i podršku njihovim porodicama. Grad Pančevo svoje heroje ne zaboravlja i zato danas jesmo ovde kako bi smo odali počast trojici poginulih radnika Rafinerije nafte u Pančevu.“ istako je tom prilikom gradonačelnik Stevanović.

Podsetimo, tokom 78 dana bombardovanja, Pančevo je gađano 24 puta sa oko 60 projektila. Skoro svakodnevno Pančevo i okolina bili su meta NATO napada, a već u prvim minutima bombardovanja naše zemlje gađane su fabrika aviona Utva, vojna baza u okolini Kačareva i Kasarna 5000.