Maja Vitman, gradska menadžerka je najavila početak radova rekonstrukcije raskrsnice ulica Miloša Obrenovića i Vojvođanski bulevar u Pančevu. Cilj je izgradnja kružnog toka, radi povećanja saobraćajnog kapaciteta buduće kružne raskrsnice koja će omogućiti veću bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

„Videli smo da postoji velika potreba za izgradnjom ovog kružnog toka. U saradnji sa Komitetom za bezbednost saobraćaja, odlučili smo da uradimo kružni tok upravo na ovoj raskrsnici, kako bi se omogućila veća bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a smanjila frekventnost saobraćaja, posebno u jutarnjim i popodnevnim časovima. Izgradnjom kružnog toka, građani će dobiti novu pristupnu saobraćajnicu, koja će se raditi duž Ulice Miloša Obrenovića. Takođe, će biti rekonstruisane pešačko-biciklističke staze. Ukupna dužina radova koji će se izvoditi u Ulici Miloša Obrenovića iznosi 270 metara i oko 70 metara u Ulici Vojvođanski bulevar. Ono što građani treba da znaju jeste da radovi kreću sutra. Već je sad obeleženo horizontalnom saobraćajnom signalizacijom žuta linija. Biće postavljene i saobraćajne barijere, tako da će biti onemogućeno skretanje iz pravca Ulice Miloša Obrenovića u Ulicu Vojvođanski bulevar, ali će građani moći da dođu do plinare sa druge strane, iz Prvomajske ulice, Vojvođanskim bulevarom. Planiramo da radove završimo do 20. avgusta, pre početka školske godine, kako bismo iskoristili letnji vremenski period, odnosno odsustvo građana zbog raspusta i godišnjih odmora“, istakla je Maja Vitman, gradska menadžerka.

Planirani su radovi na rekonstrukciji postojeće raskrsnice sa svim pripadajućim instalacijama i saobraćajnim površinama. Izvođenje radova je planirano u tri faze, a prva faza obuhvata radove na kolovoznoj konstrukciji, pešačkim i biciklističkim stazama na jednoj polovini Ulice Miloša Obrenovića (južni deo raskrsnice) i kraku raskrsnice Ulice Vojvođanski bulevar.

Radovi na rekonstrukciji raskrsnice ulica Miloša Obrenovića i Vojvođanski bulevar počinju 17.05.2022. godine, a završetak radova se očekuje 20. avgusta 2022. godine.