Маја Витман, градска менаџерка је најавила почетак радова реконструкције раскрснице улица Милоша Обреновића и Војвођански булевар у Панчеву. Циљ је изградња кружног тока, ради повећања саобраћајног капацитета будуће кружне раскрснице која ће омогућити већу безбедност свих учесника у саобраћају.

„Видели смо да постоји велика потреба за изградњом овог кружног тока. У сарадњи са Комитетом за безбедност саобраћаја, одлучили смо да урадимо кружни ток управо на овој раскрсници, како би се омогућила већа безбедност свих учесника у саобраћају, а смањила фреквентност саобраћаја, посебно у јутарњим и поподневним часовима. Изградњом кружног тока, грађани ће добити нову приступну саобраћајницу, која ће се радити дуж Улице Милоша Обреновића. Такође, ће бити реконструисане пешачко-бициклистичке стазе. Укупна дужина радова који ће се изводити у Улици Милоша Обреновића износи 270 метара и око 70 метара у Улици Војвођански булевар. Оно што грађани треба да знају јесте да радови крећу сутра. Већ је сад обележено хоризонталном саобраћајном сигнализацијом жута линија. Биће постављене и саобраћајне баријере, тако да ће бити онемогућено скретање из правца Улице Милоша Обреновића у Улицу Војвођански булевар, али ће грађани моћи да дођу до плинаре са друге стране, из Првомајске улице, Војвођанским булеваром. Планирамо да радове завршимо до 20. августа, пре почетка школске године, како бисмо искористили летњи временски период, односно одсуство грађана због распуста и годишњих одмора“, истакла је Маја Витман, градска менаџерка.

Планирани су радови на реконструкцији постојеће раскрснице са свим припадајућим инсталацијама и саобраћајним површинама. Извођење радова је планирано у три фазе, а прва фаза обухвата радове на коловозној конструкцији, пешачким и бициклистичким стазама на једној половини Улице Милоша Обреновића (јужни део раскрснице) и краку раскрснице Улице Војвођански булевар.

Радови на реконструкцији раскрснице улица Милоша Обреновића и Војвођански булевар почињу 17.05.2022. године, а завршетак радова се очекује 20. августа 2022. године.