Maja Vitman, gradska menadžerka, rekla je da je Pančevo danas jedno veliko gradilište. Gotovo da nema dela grada gde se radovi ne izvode. Jedna od najbitnijih investicija koje se sprovode na teritoriji Mesne zajednice „Vojlovica“ jeste rekonstrukcija Ulice bratstva i jedinstva:

– Sa pripremnim radovima smo krenuli 25. marta, a danas su zvanično krenuli radovi na raskrsnici Ulice bratstva i jedinstva sa Ulicom Janka Čmelika, gde postoji kolektor kišne kanalizacije, kako bismo prvo uradili izgradnju nedostajuće kišne kanalizacije celom dužinom Ulice bratstva i jedinstva. Radovi će se izvoditi fazno. Prva faza su radovi na izgradnji atmosferske kanalizacije od kolektora u Ulici Janka Čmelika ka Dobrovoljačkoj i Grobljanskoj ulici, pa ka Ulici 7. jula. Potom slede radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže i zatim na saobraćajnicama (kolovozu, trotoarima, prilazima i parkinzima). Ovo je važna investicija za stanovnike Mesne zajednice „Vojlovica“, jer su na rekonstrukciju ulice čekali više decenija. Ulica bratstva i jedinstva je jednosmerna, prilično zahtevna za izvođenje radova. Rekonstrukcija ulice radiće se u dužini od 1.365 metara. Predviđeni su sledeći radovi: izgradnja i rekonstrukcija hidrotehničkih instalacija, rekonstrukcija postojećeg vodovoda sa priključcima i izgradnja atmosferske kanalizacije (ukupna dužina 1.310 metara sa povezivanjem atmosferske kanalizacije na kišni kolektor u Ulici Janka Čmelika); rekonstrukcija nisko naponske mreže i mreže javnog osvetlenja sa savremenim „LED“ svetiljkama. Rekonstruisaće se saobraćajnica za jednosmerni saobraćaj širine 4.0 metra, sa obostranim trotoarima minimalne širine 1.5 metara kako bismo omogućili sigurnost svim korisnicima ove ulice, da imaju i pešačke staze. Predviđena je izgradnja, za sada, samo 40 parking mesta za podužno parkiranje u delovima ulice gde za to postoje mogućnosti, odnosno gde širina ulice dozvoljava.

Vršiće se fazno zatvaranje ulice za saobraćaj, sa saobraćajnom signalizacijom za potrebe izvođenja radova. Trenutno je Ulica bratstva i jedinstva zatvorena iz pravca Ulice Janka Čmelnika ka Dobrovoljačkoj ulici.

Prezentacija projekta rekonstrukcije Ulice bratstva i jedinstva biće održana u Mesnoj zajednici u Vojlovici, u utorak, 29. marta u 17 časova. Građani će imati mogućnost da vide kako je planirano, po projektu, da saobraćajnica bude izvedena.