Маја Витман, градска менаџерка, рекла је да је Панчево данас једно велико градилиште. Готово да нема дела града где се радови не изводе. Једна од најбитнијих инвестиција које се спроводе на територији Месне заједнице „Војловица“ јесте реконструкција Улице братства и јединства:

– Са припремним радовима смо кренули 25. марта, а данас су званично кренули радови на раскрсници Улице братства и јединства са Улицом Јанка Чмелика, где постоји колектор кишне канализације, како бисмо прво урадили изградњу недостајуће кишне канализације целом дужином Улице братства и јединства. Радови ће се изводити фазно. Прва фаза су радови на изградњи атмосферске канализације од колектора у Улици Јанка Чмелика ка Добровољачкој и Гробљанској улици, па ка Улици 7. јула. Потом следе радови на реконструкцији водоводне мреже и затим на саобраћајницама (коловозу, тротоарима, прилазима и паркинзима). Ово је важна инвестиција за становнике Месне заједнице „Војловица“, јер су на реконструкцију улице чекали више деценија. Улица братства и јединства је једносмерна, прилично захтевна за извођење радова. Реконструкција улице радиће се у дужини од 1.365 метара. Предвиђени су следећи радови: изградња и реконструкција хидротехничких инсталација, реконструкција постојећег водовода са прикључцима и изградња атмосферске канализације (укупна дужина 1.310 метара са повезивањем атмосферске канализације на кишни колектор у Улици Јанка Чмелика); реконструкција ниско напонске мреже и мреже јавног осветлења са савременим „LED“ светиљкама. Реконструисаће се саобраћајница за једносмерни саобраћај ширине 4.0 метра, са обостраним тротоарима минималне ширине 1.5 метaра како бисмо омогућили сигурност свим корисницима ове улице, да имају и пешачке стазе. Предвиђена је изградња, за сада, само 40 паркинг места за подужно паркирање у деловима улице где за то постоје могућности, односно где ширина улице дозвољава.

Вршиће се фазно затварање улице за саобраћај, са саобраћајном сигнализацијом за потребе извођења радова. Тренутно је Улица братства и јединства затворена из правца Улице Јанка Чмелника ка Добровољачкој улици.

Презентација пројекта реконструкције Улице братства и јединства биће одржана у Месној заједници у Војловици, у уторак, 29. марта у 17 часова. Грађани ће имати могућност да виде како је планирано, по пројекту, да саобраћајница буде изведена.