Организована акција имунизације становника Панчева без заказивања вакцином Синофарм кинеског произвођача, у свим насељеним местима на територији града Панчева, почела је данас у Јабуци. Становници сеоских средина, уколико су желели да се вакцинишу, морали су да иду до града, до вакциналних пунктова. Овако им је имузација постала доступнија.

Интересовање становника Јабуке било је веће од очекиваног. У току преподнева било је пријављено више од 270 мештана Јабуке за вакцинацију.

Градоначелник Панчева Александар Стевановић обишао је Јабуку како би се уверио да ли се процес имунизације одвија без проблема.

“Веома сам задовољан добрим одзивом грађана. Радиће се до касних поподневних сати, јер сви који буду дошли биће и вакцинисани. Овај велики одзив је потврда да су људи показали озбиљност и схватили тежину ове ситуације. Обезбедили смо довољан број вакцина за све који буду заинтересовани да се вакцинишу и идемо ка циљу да имунизујемо што већи број наших становника и дођемо до колективног имунитета који нам је потребан како бисмо што пре пребродили ову ситуацију изазвану пандемијом вируса ковид 19. Вакцинација ће трајати у континуитету све док не вакцинишемо све заинтересоване становнике и док не дођемо до броја вакцинисаних становника који ће нам омогућити враћање нормалном животу какав је био и пре пандемије ковид-19. Почетна идеја билаје  да се вакцине учине доступнијим прво становницима насељених места, с обзиром на то да су сви пунктови који функционишу на заказивање у самом граду Панчеву. Оваква акција биће организована и у градским месним заједницама. Приоритет су наши суграђани који су старији од 65 година. Непокретни старији суграђани заинтересовани за вакцинацију могу телефоном да се пријаве у Месној заједници или својој амбуланти, направићемо списак и у што краћем року обићи све суграђане који не буду у могућности да дођу до вакциналних пунктова на територији своје месне заједнице.”

Имунизација без заказивања биће настављена 7. априла у Долову, 8. априла у Глогоњу. Kомплетан распоред можете прочитати на сајту Града Панчева, Завода за јавно здравље Панчево, Дома здравља.