Organizovana akcija imunizacije stanovnika Pančeva bez zakazivanja vakcinom Sinofarm kineskog proizvođača, u svim naseljenim mestima na teritoriji grada Pančeva, počela je danas u Jabuci. Stanovnici seoskih sredina, ukoliko su želeli da se vakcinišu, morali su da idu do grada, do vakcinalnih punktova. Ovako im je imuzacija postala dostupnija.

Interesovanje stanovnika Jabuke bilo je veće od očekivanog. U toku prepodneva bilo je prijavljeno više od 270 meštana Jabuke za vakcinaciju.

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović obišao je Jabuku kako bi se uverio da li se proces imunizacije odvija bez problema.

“Veoma sam zadovoljan dobrim odzivom građana. Radiće se do kasnih popodnevnih sati, jer svi koji budu došli biće i vakcinisani. Ovaj veliki odziv je potvrda da su ljudi pokazali ozbiljnost i shvatili težinu ove situacije. Obezbedili smo dovoljan broj vakcina za sve koji budu zainteresovani da se vakcinišu i idemo ka cilju da imunizujemo što veći broj naših stanovnika i dođemo do kolektivnog imuniteta koji nam je potreban kako bismo što pre prebrodili ovu situaciju izazvanu pandemijom virusa kovid 19. Vakcinacija će trajati u kontinuitetu sve dok ne vakcinišemo sve zainteresovane stanovnike i dok ne dođemo do broja vakcinisanih stanovnika koji će nam omogućiti vraćanje normalnom životu kakav je bio i pre pandemije kovid-19. Početna ideja bilaje  da se vakcine učine dostupnijim prvo stanovnicima naseljenih mesta, s obzirom na to da su svi punktovi koji funkcionišu na zakazivanje u samom gradu Pančevu. Ovakva akcija biće organizovana i u gradskim mesnim zajednicama. Prioritet su naši sugrađani koji su stariji od 65 godina. Nepokretni stariji sugrađani zainteresovani za vakcinaciju mogu telefonom da se prijave u Mesnoj zajednici ili svojoj ambulanti, napravićemo spisak i u što kraćem roku obići sve sugrađane koji ne budu u mogućnosti da dođu do vakcinalnih punktova na teritoriji svoje mesne zajednice.”

Imunizacija bez zakazivanja biće nastavljena 7. aprila u Dolovu, 8. aprila u Glogonju. Kompletan raspored možete pročitati na sajtu Grada Pančeva, Zavoda za javno zdravlje Pančevo, Doma zdravlja.