Maja Vitman gradska menadžerka je obišla radove na rekonstrukciji dela ulice Dimitrija Tucovića, od ulice Mihajla Pupina ka ulici Uroša Predića. Pripremni radovi su počeli u ponedeljak 4. marta, deonica je zatvorena za saobraćaj, a autobuske linije su preusmerene na ulice Moše Pijade, Svetog Save ka Svetozara Šemića.

„Dugo smo najavljivali rekonstrukciju ulice Dimitrija Tucovića i radujemo se, jer su sugrađanke i sugrađani Pančeva imali vere u nas i obećanje koje smo dali. Značaj rekonstrukcije ove ulice je višestruk, jer ona spaja centar grada sa državnim putem koji vodi ka Opovu i Kovačici, ali je ujedno i veza do zone Sever. Radovi prve faze su predviđeni da teku ka ulici Moše Pijade i ulica će se zatvarati od raskrsnice do raskrsnice, kako radovi  budu napredovali. Ugovor za izvođenje radova smo potpisali početkom novembra meseca 2023. godine, ali smo radove započeli sada zbog vremenskih uslova. Takođe, jedan od razloga je i celokupna rekonstrukcija gasovodne mreže sa oko 120 priključaka, te zbog grejne sezone, nije bilo racionalno da se uđe ranije u ove radove“ rekla je Maja Vitman i objasnila da je Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, prihvatila prerađen projekat i ove godine opredelila sredstva, više od 50% od ugovorene vrednosti što je značajna ušteda u budžetu Grada Pančeva, a koja će biti iskorišćena za realizaciju drugih investicija.

Rekonstrukcija ulice Dimitrija Tucovića obuhvata dužinu od 1255 metara, od raskrsnice sa ulicom Moše Pijade do Knićaninove i to izgradnju nedostajuće atmosferske kanalizacije, rekonstrukciju elektroinstalacija, kao i obostranog gasovoda sa izgradnjom priključaka, novu saobraćajnicu širine 7 metara, obostrane pešačke staze u širini od 1,6 metara i biciklističku stazu dužine 770 metara od ulice Uroša Predića do Knićaninove, dodatna parking mesta, novu uličnu led rasvetu i uređenje zelenih površina u saradnji sa JKP „Zelenilom“.

„Kada sam rekla da smo preprojektovali, to se odnosilo na dodatne zahteve sugrađana koje smo uvažili, kao što je postavljanje semafora na raskrsnicama sa ulicama Uroša Predića i Ive Kurjačkog, u cilju podizanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju na frekventnoj saobraćajnici. Takođe, tema preprojektovanja je bio i veliki broj novih priključaka i raznih zahteva ljudi koji ovde žive, kako bi smo im koliko je god bilo moguće pomogli da reše svoje višedecenijske probleme, naravno, u skladu sa strukom i propisima, jer na kraju ove dvogodišnje investicije cilj nam je dobijanje upotrebne dozvole“ naglasila je gradska menadžerka Vitman i podsetila sve koje žele da se priključe na infrasrukturu, da je potrebno da podnesu zahteve sa urednom dokumentacijom, jer nakon završetka radova, u skladu sa zakonskim propisima dve godine neće biti u mogućnosti.

Branislav Gligorić, predsednik Mesne zajednice „Gornji grad“ se takođe zahvalio sugrađanima na strpljenju i podsetio da je ulica Dimitrija Tucovića 16. ulica na teritoriji Gornjeg grada, a treća po veličini koja se kompletno rekonstruiše u ovom naselju.

Radovi prve faze, od ulice Mihajla Pupina do ulice Dragutina Ilkića Birte biće završeni 4. jula ove godine, zatim se prelazi na drugu fazu radova koja obuhvata deo ulice od Mihajla Pupina do ulice Moše Pijade i poslednja, treća faza će obuhvatati radove u delu između Knićaninove i ulice Moše Pijade. Ukupna vrednost radova je 362.373.891 dinara sa PDV-om.