Grad Pančevo se, nakon završenog takmičenja „Šampioni bezgotovinskog plaćanja“, nalazi među 10 najboljih gradova i opština – odnosno na 6. mestu nacionalnog takmičenja koje su organizovali Kancelarija za IT i eUpravu i NALED, uz podršku kompanija Visa i Mastercard u periodu od 1. jula do 31. decembra 2019. U takmičenju pod sloganom „Plati karticom i pobedi“ , učesvovalo je ukupno 60 lokalnih samouprava u Srbiji.

U četvrtak, 23. januara je tim povodom u Narodnoj skupštini Republike Srbije, organizovana svečana dodela plaketa, koje je predstavnicima gradova i opština uručio Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije u prisustvu Mihajla Jovanovića, direktora kancelarije za IT i eUpravu, Gorana Kovačevića, potpredsednika Upravnog odbora Naled-a, Jelene Ristić iz kompanije Mastercard i Ane marković iz kompanije Visa. Plaketu je u ime grada Pančeva primila Borislava Vujanović, zamenica načelnika Gradske uprave grada Pančeva.

Pored besplatnih POS terminala koje su dobile sve lokalne samouprave, za one najuspešnije u promociji bezgotovinskog plaćanja obezbeđene su nagrade. Prvih deset dobilo je plaetu, prvih pet internet prezentaciju, a glavnu nagradu – dečije igralište dobila je opština Priboj, koja je ostvarila najveći broj transakcija u odnosu na broj stanovnika.

Za šest meseci, koliko je trajala kampanja, građani su na šalterima gradskih/opštinskih uprava karticom platili ukupno 13.560 taksi, naknada i poreza, u vrednosti od 21.667.119 dinara, odnosno oko 178 hiljada evra, a procenjeno je da su ona ovaj način grđani uštedeli i do 500 dana čekanja u redovima.

Grad Pančevo i dalje poziva građane Pančeva da iskoriste pogodnosti bezgotovinskog plaćanja na šalterima Gradskog uslužnog centra.

Sve na jednom mestu, bez odlaska u banku ili poštu – građani mogu da pribave dokumenta i plate karticom sve obaveze u šalter sali lokalne samouprave.

Sniženi troškovi provizije za plaćanje javnih usluga (45 dinara za iznose manje od 4,500 dinara i dvostruko niža provizija u iznosu od 1% za transakcije veće vrednosti).