Ministarka pravde Nela Kuburović svečano je danas otvorila novu zgradu Prekršajnog suda u Pančevu i tom prilikom istakla da je to samo jedan od pokazatelja da Ministarstvo pravde kontinuirano nastavlja da radi na unapređenju infrastrukturnih uslova, pre svega poboljšanjem uslova za rad nosilaca pravosudnih funkcija i administrativnog osoblja.

 – Novom zgradom omogućeni su bolji uslovi, za razliku od prethodnih, gde je 17 sudija bilo smešteno u stambenoj zgradi, u prostoru od 200 kvadratnih metara. Danas imamo 14 sudnica na prostoru od oko 1.000 metara kvadratnih i to će svakako omogućiti češće zakazivanje suđenja, veći broj rešenih predmeta i mnogo veći broj sudećih dana – istakla je ministarka prilikom obilaska nove zgrade.

Nova zgrada Prekršajnog suda u Pančevu, naglasila je Kuburović, u potpunosti je finansirana iz sredstava Budžeta, koja su iznosila blizu 96 miliona dinara. Ona je ukazala da je Prekršajni sud u Pančevu tokom 2017. od naplate novčanih kazni i troškova postupka prikupio u Budžet RS više od 90 miliona dinara, što pokazuje da je svojim radom otplatio sredstva uložena u izgradnju zgrade.

Ministarka Kuburović pohvalila je Prekršajni sud u Pančevu, kao jedan od prvih sudova koji je počeo da koristi servis matičnih knjiga, koji je prethodne nedelje pušten u rad.

 – Ministarstvo pravde nastavlja kontinuirano da radi na unapređenju infrastrukturnih uslova“, istakla je Kuburović je podsetila da je, pored nove zgrade suda u Pančevu, Ministarstvo pravde izgradilo još dve nove zgrade prekršajnog suda – u Požarevcu i Užicu tokom 2017. godine, kao i da je zgrada Osnovnog i Prekršajnog suda u Lazarevcu potpuno rekonstruisana.

Predsednica Prekršajnog suda u Pančevu Ljiljana Košutić rekla je da su zaposleni na novu zgradu čekali gotovo tri decenije, te da će taj sud, koji sada u potpunosti pruža optimalne uslove za rad sudijama i sudskom osoblju, ostvariti još bolje rezultate.

Otvaranju nove zgrade suda prisustvovali su i predsednica Prekršajnog apelacionog suda Leonida Popović, gradonačelnik Grada Pančeva Saša Pavlov, kao i predstavnici pravosudnih organa.

Izvor: www.mpravde.gov.rs