Grad Pančevo je i ove godine podržao turističko-privrednu manifestaciju „Dani Vajferta“ koju od 2015. godine organizuje Turistička organizacija grada Pančeva

Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva je otvorio manifestaciju: „Posebno mi je zadovoljstvo što mogu da vam se obratim u svoje lično ime i u ime grada Pančeva. Posle skoro tri godine pauze ponovo je organizovana manifestacija „Dani Vajferta“ koja je od velikog značaja za naš grad, jer je najveća gradska manifestacija. „Dani Vajfert“ uz „Slaninijadu“ i niz drugih manifestacija koje mi kao Grad podržavamo, je postavila Pančevo na turističkoj mapi Srbije kao jedan od centara manifestacionog turizma. Mi, kao Grad smo ponosni što imamo ovakve manifestacije i u budućnosti ćemo nastojati na podržavamo i unaprećujemo ovakve manifestacije, ali i neke nove.  Turistička organizacija Pančeva se potrudila da u godini značajnog jubileja, 300 godina od otvaranja prva pivare u Pančevu, organizuje bogat muzičko-zabavni programa, kulturno-umetnički, ali i obrazovni program. Posetiocima, ne samo našim sugrađankama i sugrađanima, nego i gostima, će u ovih nekoliko dana pokazati i još više približiti ono što imamo i od kulturnog nasleđa, i od tradicije, od starih zanata i svega onoga što čini naše lepo Pančevo i sve nas“.

Nakon svečanog otvaranja glavni izvođač muzičkog programa bio je dr Nele Karajlić.

U okviru manifestacije organizovani su Sajam tradicije i rukotvorina, Sajam hrane i Sajam kraft piva. Štandovi su postavljeni duž ulica Nikole Tesle, Nikole Đurkovića i na Trgu Slobode.

U subotu, 2. jula u 23 sata nastupiće grupa „Valentino“, a u nedelju, 3. jula u 23 sata Alen Islamović, čijim koncertom će biti i završena manifestacija „Dani Vajferta“.