У Качареву је данас 3. марта почела 35. Сланинијада. Манифестацију је отворио градоначелник Панчева Александар Стевановић и поздравио све присутне излагаче, али и посетиоце ове чувене манифестације:

– Сланинијада је бренд нашег града и Kачаревa, које се налази на мапи етно-туризма и на најбољи начин промовише гурманске специјалитете из нашег краја, који привлаче госте током читаве године, не само док траје ова лепа манифестација. Сланинијада је од великог значаја за Град Панчево, јер промовише развој предузетништва малих и средњих предузећа, домаћу кулинарску традицију и гастрономске обичаје овог краја, као и сеоски туризам. Локална самоуправа ће увек подржавати овакве и сличне манифестације које се углавном одржавају у нашим насељеним местима. Сланинијада је увек јединствена прилика да стари, али и нови произвођачи покажу посетиоцима своје специјалитете, да квалитетом отворе себи нека будућа тржишта, а посетиоци поред традиционалне кухиње уживају у богатом културно-уметничком програму.

Сланинијада је највећа привредно туристичка манифестација у овом делу земље, а јединствена у свету по својој садржини. Управо због те своје специфичности од самог почетка изазива велико интересовање у целом свету, тако да је врло брзо попримила интернационални карактер.

Организатори су изнели податак да је на Сланинијади заступљено око 100 тона сланине, 400 тона осталих производа, да учествује више од 300 излагача, а једну од најомиљенијих манифестација обиђе око 100.000 посетилаца.

Сланинијада траје до 6. марта 2022. године.