U Kačarevu je danas 3. marta počela 35. Slaninijada. Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović i pozdravio sve prisutne izlagače, ali i posetioce ove čuvene manifestacije:

– Slaninijada je brend našeg grada i Kačareva, koje se nalazi na mapi etno-turizma i na najbolji način promoviše gurmanske specijalitete iz našeg kraja, koji privlače goste tokom čitave godine, ne samo dok traje ova lepa manifestacija. Slaninijada je od velikog značaja za Grad Pančevo, jer promoviše razvoj preduzetništva malih i srednjih preduzeća, domaću kulinarsku tradiciju i gastronomske običaje ovog kraja, kao i seoski turizam. Lokalna samouprava će uvek podržavati ovakve i slične manifestacije koje se uglavnom održavaju u našim naseljenim mestima. Slaninijada je uvek jedinstvena prilika da stari, ali i novi proizvođači pokažu posetiocima svoje specijalitete, da kvalitetom otvore sebi neka buduća tržišta, a posetioci pored tradicionalne kuhinje uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu.

Slaninijada je najveća privredno turistička manifestacija u ovom delu zemlje, a jedinstvena u svetu po svojoj sadržini. Upravo zbog te svoje specifičnosti od samog početka izaziva veliko interesovanje u celom svetu, tako da je vrlo brzo poprimila internacionalni karakter.

Organizatori su izneli podatak da je na Slaninijadi zastupljeno oko 100 tona slanine, 400 tona ostalih proizvoda, da učestvuje više od 300 izlagača, a jednu od najomiljenijih manifestacija obiđe oko 100.000 posetilaca.

Slaninijada traje do 6. marta 2022. godine.