Grad Pančevo i Sportski savez Pančevo u saradnji sa Savezom za školski sport Pančeva i Pančevačkim savezom za predškolski sport, sportsku animaciju i rekreaciju, organizovao je, 2. po redu, Sajam sporta pod sloganom “Sajam sporta u Gradu sporta” u Hali sportova “Strelište”, danas 24. septembra 2018. godine, u periodu od 9:00 do 14:00 časova.

Manifestaciji su prisustvovali, pored predstavnika Sportskog saveza Pančeva i gosti Željko Tanasković, predsednik saveza za školski sport Srbije, i Mihail Dudaš, predsednik saveza za školski sport Vojvodine.

Gradonačelnik grada Pančeva, Saša Pavlov, svečano je otvorio Sajam sporta sledećim rečima:

– Promocija različitih sportskih disciplina je odlična ideja i u velikoj meri će doprineti da se deca i mladi odluče kojom aktivnošću žele da se bave i posvete. Neophodno je da utičemo na našu decu, da ih vaspitavamo u duhu poštovanja pravih vrednosti i razvijanja i jačanja karaktera kroz bavljenje određenim sportom.

Na Sajmu sporta pod sloganom “Sajam sporta u Gradu sporta” učestvovalo je ukupno oko 2 000 učesnika, od čega je 1 300 mališana iz PU „Dečija radost“.