Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva je svečano otvorio prostorije ogranka novosadske Fondacije „Svetozar Miletić“, nove kulturne institucije, u prisustvu predstavnika Fondacije, osnivača Nemanje Starovića i Ognjen Karanovići i upravnika Srđana Graovca.

„Izrazito mi je zadovoljstvo što danas u Pančevu otvaramo prostorije ogranka Fondacije koja nosi ime jednog od najznačajnijih i najuticajnijih srpskih političara sa kraja 19. veka, Svetozara Miletića. Političara koji je svojim rečima i delima učinio mnogo za, pre svega, očuvanje srpskog nacionalnog identiteta, ali i očuvanje kulture i tradicije Srba na ovim prostorima, baš kao što se zalaže i predsednik naše države, Aleksandar Vučić, a i svi mi koji sledimo njegovu politiku. Otvarajući vrata ovih prostorija vraćamo se tradiciji srpske čitaonice, u kojoj ćemo svi mi moći da učimo, da stičemo nova znanja, da se podsetimo onoga što smo zaboravili, da se posvetimo obrazovanju i usavršavanju mladih naraštaja sledeći put naših predaka. Velika mi je čast što sam ovde i ispred grada Pančeva, ali u svoje lično ime, jer smatram da su ovakva mesta od velikog značaja za Srbe i Srbiju i želim vam da nastavite da radite kao što ste to radili i do sada, a mi kao Grad ćemo pružiti podršku koliko god to možemo“ rekao je Stevanović.

Srđan Graovac upravitelj Fondacije se zahvalio gradu Pančevu na svemu što su uradili i na pomoći koju su pružili, dok je Ognjen Karanović, jedan od osnivača ove Fondacije pojasnio da nas misli i dela okupljaju i ujedinjuju.

Ogranak Fondacije u Pančevu nalazi se u Ulici Dimitrija Tucovića br. 4.