U utorak, 19. aprila 2016. godine, svečano je otvoren novi fudbalski teren sa veštačkom travom, na terenu Sportsko-rekreativnog centra Strelište (pored Hale sportova) u Pančevu. Gradu Pančevu ovaj teren donirao je Fudbalski savez Srbije.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov obratio se prisutnima i zahvalio na donaciji, izrazivši zadovoljstvo što je Pančevo jedan od pet gradova koji se vrednim radom i dobrim rezultatima izborio za ovako značajnu podršku Fudbalskog saveza Srbije.

Posebno želim da kažem da je ovo još jedan dokaz u prilog tvrdnji da je Pančevo grad sporta, sportskih šampiona i mladih sportskih nada. Setimo se samo Antonova i Grujića koji su svoje fudbalske karijere započeli u pančevačkim fudbalskim klubovima, na našim terenima, rekao je Saša Pavlov.

Ovom prilikom obratio se i predsednik Fudbalskog saveza SrbijeTomislav Karadžić,  koji je rekao

Ispred Fudbalskog saveza Srbije želim da vas srdačno pozdravim i da kažem da smo sa posebnim zadovoljstvom ovu donaciju uputili u Pančevo, koje iz gradskog budžeta izdvaja značajna sredstva za sportsku infrastrukturu. Naša je želja da u tome učestvujemo i da kao savez pomognemo.

Otvaranju terena prisustvovali su član Gradskog veća zadužen za područje sporta Aleksandar Farkaš, kao i predstavnici Fudbalskog saveza Srbije.