Član Gradskog veća zadužen za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike Milenko Čučković dočekao je u četvrtak, 5. januara 2017. godine, u Zelenom salonu, porodice sa teritorije grada Pančeva u kojima su se rodile trojke, a povodom jednokratne novčane pomoći u iznosu od 60.000 dinara koju su porodice Žepša-Vasović, Đokić, Jezdimirović, Arambašić i Žarkov dobile krajem 2016. godine.

Ovo nije samo materijalna pomoć, ovo je znak da smo tu, da brinemo i da nam je cilj da u ovim izazovnim vremenima očuvamo porodicu, kao osnovni stub društva, da podstičemo rađanje dece, da naših Pančevaca bude više, da ta dečica izrastu u zrele, odgovorne, obrazovane ljude i nastaviti ovaj naš zajednički posao, a to je da naš grad bude bolje mesto za život. Meni je drago da i ove godine imam priliku da vas pozdravim, da porazgovaramo o tome kako ste, o izazovima koje nosi odgajanje dece i da vidim kako vaši mališani rastu, kao iz vode. Mi smo tu, za vas i u godinama koje slede, u to budite sigurni, poručio je član Gradskog veća Čučković.

On je naveo da je utvrđeno pravo na jednokratnu novčanu pomoć majkama za slučaj rođenja trojki ili četvorki svake kalendarske godine nakon godine rođenja dece do desete godine života dece i u tu svrhu odobrena su finansijska sredstva od 20.000 dinara po detetu, odnosno po 60.000 za svaku porodicu.

Imamo pet porodica sa trojkama uzrasta do 10 godina i, osim toga, dve porodice sa starijom decom, do uzrasta srednje škole, koje takođe pratimo. Grad će pratiti vašu decu i nakon navršenih 10 godina života, za nabavku udžbenika i opreme do završetka srednje škole, rekao je Čučković.

Mislim da nijedan grad ne pruža porodicama s decom koliko Pančevo. Jako puno nam znači ovakav vid podrške, rekla je jedna od majki Sofija Arambašić.

Tatjana Radošević Đokić, čiji su dečaci napunili osam godina, takođe je rekla da im veoma znači podrška Grada:

Mnogo nam znači što Grad misli na nas. Oni nemaju od koga da naslede odeću i obuću.  Sve mora da se kupuje. Tri trenerke nije dosta – jedna je posle doručka već prljava, tako da nam zaista mnogo znači, kad oni sad imaju svoj fond, može da se razmišlja i o školskoj ekskurziji, ne morate da razmišljate koliko će koštati te knjige, a znate da mora da se kupi apsolutno sve i to puta tri, rekla je Tatjana.

Prema rečima Milenka Čučkovića, sem novčane pomoći porodicama sa trojkama, za svih 7 porodica, za nabavku udžbenika, u iznosu od 20.000 dinara po detetu, u 2016. godini ustanovljeni su i jednokratna novčana pomoć od 20.000 dinara majkama za prvorođeno dete, novčana pomoć nezaposlenim porodiljama u iznosu od 42.000 dinara, čija se isplata vrši mesečno u iznosu od 7.000 dinara za period od 6 meseci i jednokratna novčana pomoć od 5.000 dinara za nabavku paketa za novorođenče.