Mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća za obrazovanje otvorila je baletsko takmičennje u dvorani Kulturog centra Pančevo. Organizator takmičenja u klasičnom i modernom baletu je Centar za igru Beograd, a učesnici su bili kako iz naše zemlje, tako i iz inostranstva.

„Takmičarima, nastavnicima i roditeljima želim prijatan boravak u našem gradu. Zahvaljujem se Ljubiši Nikoliću, bivšem solisti baleta Narodnog pozorišta, a danas vrsnom pedagogu na organizaciji i dugogodišnjem doprinosu baletu u Pančevu i mnogobrojnim uspesima i njegovim i njegovih učenika. Zahvaljujem se i direktoru Baletske škole „Dimitrije Parlić“ na svesrdnoj pomoći u promovisanju učenika i nastavnika, jer samo timskim radom se postiže uspeh. Grad Pančevo je uvek tu da prepozna potrebe škola, nastavnika i učenika, ali i da nagradi trud i uspeh. Takmičarima želim uspešno takmičenje, a publici da uživam u programu“, rekla je na otvaranju mr Tatjana Božić.

Uz rad sa decom svih uzrasta i u više gradova, Centar za igru je postao osnivač Baletskog takmičenja, koje se održava dva puta godišnje i okuplja brojna Studija za igru i ples. Učesnici različitih starosnih dobi koji izvode sve igračke tehnike, na čelu sa klasičnim baletom dobijaju nagrade, pehare, medalje, pohvalnice i diplome, jer baletsko takmičenje iz godine u godinu podiže umetnički nivo izvođenja programa.