Savet za rodnu ravnopravnost Skupštine grada Pančeva i udruženje žena „Pančevačke mame“, uz podršku grada Pančeva, organizovali su manifestaciju povodom dana žena „Osmomartovska rapsodija“ u Narodnoj bašti, druženje uz muziku, poeziju, edukativne radionice i vožnju fijakerom.

Ivana Rosić, predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost, svim sugrađankama je čestitala 8. mart i poželela dobro zdravlje, da sugrađanke budu hrabre, uspešne, voljene i zadovoljne:

– Danas se nalazimo u Narodnoj bašti gde Savet za rodnu ravnopravnost Skupštine grada Pančeva, grad Pančevo i udruženje žena “Pančevačke mame”, organizuje „Osmomartovsku rapsodiju“, kao poklon svim damama u našem gradu. Sve građanke i građani imaće priliku da čuju hor i orkestar Muzičke škole „Jovan Bandur“, kao i bend „X Bend“ koji će zabavljati naše sugrađane. Takođe, s obzirom na to da Savet za rodnu ravnopravnost već treću godinu zaredom organizuje pesnički konkurs pod nazivom „Najlepše reči o njoj“, imaćemo priliku da čujemo i prva tri mesta kojima će biti uručene nagrade.

Narodna bašta je bila posebno ukrašena, a za ukrašavanje su zaslužna deca iz OŠ „Branko Radičević“, OŠ „Vasa Živković“, ŠOSO „Mara Mandić“ i Poljoprivredne škole „Josif Pančić“, kao i za simbolične poklone kojima su obradovali dame, a posetiocima prezentovali svojeručne radove.

Publici su se predstavili orkestar nastavnika i đaka Muzičke škole „Jovan Bandur“, hor srednje muzičke škole „Jovan Bandur“, Bend „Bend X“ i bilo je upriličeno čitanje pobedničkih pesama po pesničkom konkursu Saveta za rodnu ravnopravnost“ Skupštine grada Pančeva „Najlepše reči o njoj“ i uručivanje nagrada za prva tri mesta.

Takođe, Dispanzer za zdravstvenu zaštitu žena Doma zdravlja Pančevo postavio je punkt za samozakazivanje mamografskih pregleda za sve žene od 50 do 69 godina u okviru projekta „Mamografiju samo sama zakaži“.