Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva je zajedno sa Tigranom Kišom, predsednikom Skupštine grada Pančeva održao sasatanak sa predstavnicima Gradskog udruženja svih penzionera povodom predstavljanja rezultata rada u prethodnih godinu i po dana.

„Danas smo imali priliku da održimo sastanak sa Gradskim udruženjem penzionera odnosno sa predsednikom i članovima Izvršnog odbora, kao i sa predsednicima svih mesnih organizacija udruženja penzionera na teritoriji grada Pančeva. Kako smo čuli od gospodina Trkulje, predsednika udruženja penzionera u prethodnih godinu i po dana mnogo toga je urađeno, mnoge stvari su promenile na bolje. Mene je najviše obradovalo, kada smo pre godinu i po dana sedeli ovde i pričali, imali su 1000 članova u udruženju, a danas ih ima više od 4000. Velika zahvalnost i u moje ime i u ime grada Pančeva svim ljudima koji su danas bili ovde, ispred udruženja penzionera i koji ga vode, na trudu i zalaganju i nesebičnom davanju kako bi udruženje postavili na nivo na kojem ono i treba da bude. Grad je u prethodnom periodu kroz konkurse podržavao rad udruženja penzionera, osposobili smo prostorije u svim mesnim zajednicama kako bi naši penzioneri mogli da obavljaju svoju delatnost, ali da se pre svega druže. Naša obaveza je da stvaramo uslove kako bi naši penzioneri mogli da se okupljaju. Tokom prošle godini je udruženje penzionera organizovalo i besplatne izlete, odlaske u banje. Što će se nastaviti i u budućnosti. Mi ćemo kao Grad i dalje podržati sve aktivnosti koje bude organizovalo Gradskog udruženja svih penzionera, jer cilj nam je da okupimo što veći broj penzionera i da oni znaju da mislimo na njih, da brinemo o njima, da ih podržavamo i da nisu prepušteni sami sebi,“ rekao je gradonačelnik Stevanović i dodao da ima još prostora za unapređenje saradnje.

Simo Trkulja, predsednik Gradskog udruženja svih penzionera je istakao da je izuzetno zadovoljan saradnjom koju ima sa rukovodstvom Grada Pančeva i da su ove godine na konkursu grada Pančeva dobili tri miliona dinara sa kojima će nastaviti da unapređuju prostor penzionera u Vojlovici, Ivanovu, Starčevu i Banatskom Brestovcu.

„Ako vam budem nabrajao šta smo sve dobili od gradonačelnika i njegovih saradnika u prethodnom periodu mogao bih nabrajati dva sata. Grad Pančevo je obezbedio besplatne godišnje karte za prevoz autobusima Pantransporta za sve naše penzionere, letos smo imali besplatno korišćenje bazena, grad nam je donirao između 30 i 40 raznih uređaja za organizacije u mesnim zajednicama. Radili smo na aktivnostima za ugovaranje drva za naše penzionere po povoljnijoj ceni. Sve naše mesne zajednice imaju svoje mesne organizacije penzionera i sve mesne organizacije imaju svoj prostor. Do skoro to nije bilo tako, pola organizacija nije imalo svoj prostor, a danas imaju sve. Sredstvima koja smo dobili na konkursu Grada Pančeva koristili smo za oplemenjivanje tih prostora“, rekao je Simo Trkulja.

Ivanka Ostojić, predsednica Mesne organizacije penzionera Centar potvrdila je da je saradnja sa Gradskom upravom besprekorna i dodala da će nastojati da opravdaju sva sredstva koja su dobili od lokalne samouprave kako bi kvalitet života penzionera bio što bolji, a prostor u kojem provode slobodno vreme oplemenjen i uređen. Cilj im je, kako ističe da idejama i inovacijama obogate i unaprede život penzionera novim sadržajima.