Поводом Иницијативе за поновно успостављање рада Канцеларије за младе града Панчева, Марија Јевић, чланица Градског већа града Панчева задужена за културу и омладину и представници Секретаријата за јавне службе и социјална питања примили су представнике потписника иницијативе на разговор, како би размотрили могућности и саслушали предлоге у циљу побољшања положаја младих у граду Панчеву и поновног успостављања рада Канцеларије за младе града Панчева.

Представници Града и Градске управе саслушали су и са представницима организација договорили даљу сарадњу.

– Важно је напоменути да Канцеларија за младе града Панчева, иако тренутно нема Координатора, функционише административно (организује манифестације, реализује Конкурс и сарађује са Домом омладине на програмима за младе), а ради се на томе да се запосли лице на позицији Координатора канцеларије за младе, рекла је овом приликом Марија Јевић.

Тренутно је у процедури и расписивање Јавног конкурса за су/финансирање програма и пројеката од јавног интереса у области омладинског сектора за 2022. годину, путем којег се су/финансирају пројекти и програми за младе.

Представници Града и Градске управе су изразили жељу и вољу за сарадњом са младима и организацијама младих и за младе.

Након овог састанка потписници Иницијативе послаће своје конкретне предлоге за унапређење рада и сарадње и започеће истраживања о потребама младих у које ће се укључити и Канцеларија за младе града Панчева.